- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Zondag wisten we niet zo goed wat te eten. Geen zin om uitgebreid te koken maar wel iets lekkers.
Je kent het waarschijnliijk wel.
Vroeger ging je dan standaard een frietje halen, maar het kan ook anders!!!
Een snelle hamburger. Van de q uiteraard
We hadden nog gehakt liggen en wat witte bolletjes. Prima.
Het gehakt gekruid met
(per 250gr)
1 flinke theelepel mosterd
pezo naar smaak
een half fijn gesnipperde kleine rode ui
een halve fijn gesneden rode peper
halve eetlepel oregano
Vervolgens in een deksel er mooie burgers van gevormd en in de koelkast.
Zo, de eerste 10 minuten van de voorbereidingen zitten er op.
Nog even snel een lekker sausje:
3 eetlepels mayo
1 eetlepel ketchup
een half fijn gesnipperde kleine rode ui
een snuf sumak
ook dit in de koelkast en we het is tijd voor een lekker glaasje.
Tegen etenstijd de wga aangestoken en de burgers eerst indirect even wat rooksmaak laten oppakken en dan afgrillen
de oplettende kijker ziet ook een vega-burger liggen. Die is voor mijn lieftallige vrouw. Zij lust graag een stukje vlees, maar het hoeft niet alle dagen zeg maar.
De volgende 2 "echte" burgers voor onze dochter en mij liggen er al weer op
En dan op het bordje met wat groentjes
Zoooo veel lekkerder dan ff naar de grote gele M.
En minstens net zo snel als je de meerekent dat je daar ook nog naar toe moet rijden.
Dank voor het kijken
Rick
Zondag wisten we niet zo goed wat te eten. Geen zin om uitgebreid te koken maar wel iets lekkers.
Je kent het waarschijnliijk wel.
Vroeger ging je dan standaard een frietje halen, maar het kan ook anders!!!
Een snelle hamburger. Van de q uiteraard

We hadden nog gehakt liggen en wat witte bolletjes. Prima.
Het gehakt gekruid met
(per 250gr)
1 flinke theelepel mosterd
pezo naar smaak
een half fijn gesnipperde kleine rode ui
een halve fijn gesneden rode peper
halve eetlepel oregano
Vervolgens in een deksel er mooie burgers van gevormd en in de koelkast.
Zo, de eerste 10 minuten van de voorbereidingen zitten er op.
Nog even snel een lekker sausje:
3 eetlepels mayo
1 eetlepel ketchup
een half fijn gesnipperde kleine rode ui
een snuf sumak
ook dit in de koelkast en we het is tijd voor een lekker glaasje.
Tegen etenstijd de wga aangestoken en de burgers eerst indirect even wat rooksmaak laten oppakken en dan afgrillen
de oplettende kijker ziet ook een vega-burger liggen. Die is voor mijn lieftallige vrouw. Zij lust graag een stukje vlees, maar het hoeft niet alle dagen zeg maar.
De volgende 2 "echte" burgers voor onze dochter en mij liggen er al weer op

En dan op het bordje met wat groentjes
Zoooo veel lekkerder dan ff naar de grote gele M.
En minstens net zo snel als je de meerekent dat je daar ook nog naar toe moet rijden.
Dank voor het kijken
Rick