- Berichten
- 286
idee naar een recept van noskos en mike
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/hapjes/de-fatstuf/
de vulling niet te vinden bij de appie, dan zelf maar maken even op google zoeken naar een recept voor vulling van een kalkoen en zie hier het recept
kalkoenvulling:
voor de vulling: 1 kg. verse worst, 500 gr. gerookt ontbijtspek, in blokjes gesneden en uitgebakken tot lichtbruin, 2 grote zoete uien, grof gesneden, en gebakken in het vet van het ontbijtspek, 150 gr. gekookte grof gehakte kastanjes in sommige supermarkten kun je ze kant en klaar kopen, gekookt en al,2 teentjes knoflook, vers, gesnipperd, ? spaanse peper klein gesneden, 4 witte boterhammen, even door de moulinette fijnmalen, peper , zout, kruiden naar smaak, 150 gr. gedroogde abrikozen, een kwartiertje laten weken in heet water, in vieren snijden, je kunt ook appel nemen,maar persoonlijk vind ik abrikoos lekkerder en een ei.
ik heb de helft van dit recept gebruikt voor een smulrol dus alles delen door twee
vulling volgens bovenstaand recept

mengen met de verse worst ( zonder velletje )

rolletje maken

kruiden erop ( verstegen spare rib kruiden in dit geval )

op de bbq indirect met rook van een beetje beukenhout

kerntemp 75C , smullen maar

met dank aan noskos en mike voor het delen van het recept van " fatstuf "
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/hapjes/de-fatstuf/
de vulling niet te vinden bij de appie, dan zelf maar maken even op google zoeken naar een recept voor vulling van een kalkoen en zie hier het recept
kalkoenvulling:
voor de vulling: 1 kg. verse worst, 500 gr. gerookt ontbijtspek, in blokjes gesneden en uitgebakken tot lichtbruin, 2 grote zoete uien, grof gesneden, en gebakken in het vet van het ontbijtspek, 150 gr. gekookte grof gehakte kastanjes in sommige supermarkten kun je ze kant en klaar kopen, gekookt en al,2 teentjes knoflook, vers, gesnipperd, ? spaanse peper klein gesneden, 4 witte boterhammen, even door de moulinette fijnmalen, peper , zout, kruiden naar smaak, 150 gr. gedroogde abrikozen, een kwartiertje laten weken in heet water, in vieren snijden, je kunt ook appel nemen,maar persoonlijk vind ik abrikoos lekkerder en een ei.
ik heb de helft van dit recept gebruikt voor een smulrol dus alles delen door twee
vulling volgens bovenstaand recept

mengen met de verse worst ( zonder velletje )

rolletje maken

kruiden erop ( verstegen spare rib kruiden in dit geval )

op de bbq indirect met rook van een beetje beukenhout

kerntemp 75C , smullen maar

met dank aan noskos en mike voor het delen van het recept van " fatstuf "