- Berichten
- 331
Vandaag schoven wat zwagers en schoonzussen aan met eten voordat alle vakanties weer beginnen en we elkaar weer in september terug zien. Op mijn to-do list stond al een hele tijd pork steaks Tootsie style (recept Noskos) dus dat moet het worden. Bij de Makro een procureur gehaald en voor de niet vleeseters wat Schelvis. Omdat dit niet samen gaat qua temperatuur in de ochtend alvast de vis gerookt en om 12:00 uur de dikke plakken procureur in de smoker gelegd. Voor het eerst de zandbak eruit gehaald zodat de vleessappen in de kolen kunnen vallen en hun smaak weer kunnen afgeven. De ketel is zoals altijd goed op temperatuur te krijgen en 130 graden is zo bereikt. Hij schiet nog even door naar 150 maar door iets minder eiken erop te gooien gaat de temperatuur weer naar beneden. Flink met de mopsaus in de weer en na 5 uur zijn de kleinere stukken al op 85 graden. De grotere stukken doen er nog een half uurtje langer over maar uiteindelijk is alles op de juiste temperatuur en mogen ze eraf. Koolsalade, wraps en bbq saus blijkt een goede combi. De foto’s op het bord zijn in gedachten wel genomen maar bleken uiteindelijk niet te bestaan
. Familie is weer voldaan naar huis gegaan met advies flink te blijven oefenen
.

