BasBQ
Beef en Steak

Smoken Deviled eggs van Steven Raichlen

 
 

Jupilerman

Kooltjesharker
Berichten
123
Met de feesten wilde ik eens een origineel hapje voor de gasten en viel mijn oog de smoked deviled eggs uit zijn boek: Rook.

Absoluut een aanrader. De rook smaakt is subliem.
d9446809e5cda1560e143e169c1000c5.jpg
85588cc0e0cdbba1a03568bde936267a.jpg
ff648017ea7d9e836f2890d68bf6d0bd.jpg
a0b20e1000964703eff3e9e1578e28cd.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ga ik doen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Leuk idee
 
Richard, smaak is zalig. Je huisgenoten kunnen misschien wel klagen want de ganse ijskast ruikt naar rook :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gezicht die rokerige buitenkant... lekker hoor!
 
Lijkt me heel fijn, zo'n rokerig eitje
 
Even een korte vraag. ik zie op het interweb verschillende methodes. De ene is voorkoken 11 min en pellen voordat de eiers op de smoker gaan. De andere met schil en al op de smoker. Is hier alleen verschil in bereidingstijd of heeft dit ook invloed op de smaak??
 
MarcovdK zei:
Even een korte vraag. ik zie op het interweb verschillende methodes. De ene is voorkoken 11 min en pellen voordat de eiers op de smoker gaan. De andere met schil en al op de smoker. Is hier alleen verschil in bereidingstijd of heeft dit ook invloed op de smaak??

Ik deed 11min koken, pellen en 10-15 min roken.
Vergeet niet dat de schelp niet veel smaak zal opnemen dus denk ik dat ongepelde eieren bijna geen rook smaak zullen hebben.
Maar mijn redenering kan fout zijn.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan