Beef en Steak

Smoked Korean pork balls

 
 

Sabine

Stoker
Berichten
260
Vorige week mezelf het nieuwste boek van Jord Althuizen, Asian bbq cadeau gedaan en tja daar staan zoveel lekkere dingen in.
De crowd hier koos voor deze Koreaanse ballen dusss aan die Q!

In de keuken eerst het gehakt met alle ingrediënten gemengd (o.a. panco, ei, gochujang, knoflook en gember) en vervolgens aan het rollen geslagen.

IMG_6541.jpeg


De Q werd voor mij aangestoken (indirect 170 graden) en toen hij op temperatuur was moest er nog wat rookhout op.

IMG_6542.jpeg


Ik denk dat ze er in het totaal 45 minuten op gelegen hebben tot ze gaar waren en in de schaal konden. Toen de glaze van abrikozenjam en weer gochujang (die ik daarom iets milder had gemaakt 😉), wat sesam en gehakte bieslook erover en smullen maar!

IMG_6543.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er erg goed uit Sabine
Kan je iets meer vertellen van het recept?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
lijkt me lekker 😋. Mooie balletjes Sabine.
 
Ziet er erg goed uit Sabine
Kan je iets meer vertellen van het recept?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Ik heb de beschrijving wat toegevoegd over de ingrediënten. Het waren pittige balletjes door 3 eetlepels gochujang in het gehakt en 2 in de glaze. Mn die laatste heb ik milder gemaakt door extra jam toe te voegen… niet alle gezinsleden kunnen heel pittig hebben 😜
 
oooh. die zien er heel vies uit... thnx voor de tip!!!!
 
Jummie! Mooi dat glaasje rosé er steeds bij 😅

Heb je dit nu gegeten als snack, of was het onderdeel van een grotere maaltijd?
 
Wauw, jummie!!
Mooie plaatjes, very nice balls.
 
Heerlijke Sabine!
Koreaanse spicy meatballs 😋

Nu ben ik zelf fan van die heerlijke gochujang en gochugaru
 
De sesam en het groen maakt het ook nog eens een plaatje, lekker hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan