- Berichten
- 4.941
Vandaag een heerlijk nazomerdag midden in oktober
Tijd voor wat BBQ plezier.
Ik had al zo lang zin om dit gerecht compleet op de BGE te maken. En nu kon ik het eindelijk doen.
Ik heb alle ingredi?nten eerst ruim een uur laten roken bij 105gr met wat eikenhout. Toen de convEGGtor er uit. En de DO op het rooster. Alles in het pannetje en sudderen maar
. Hierbij Mn verslag.
Ingredi?nten.
- 1/2kg half om half gehakt.
- 200gr sukade lap
- 150gr spekblokjes
- 2 grote uien
- 3 paprika?s (ik neem dan drie kleuren)
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 blik kidneybonen
- BBQsaus
- BBQ rub. (Wat je lekker vind)
- rookhout. (Wat je voorkeur heeft)
Je kunt natuurlijk naar smaak meer pit toe voeren door meer of hetere pepers te gebruiken. Bij ons aten de kinderen mee. Dus een beetje rustig gedaan met de pit.
Natuurlijk eerst begonnen het materieel buiten te zetten. Spullen klaar zetten. En BBQ aansteken.
Vlees voorzien van een laagje rub. Ik maak van de halve kilo gehakt een soort dikke hamburger. Niet te vast persen. Gehakt een beetje losjes gehouden. Nu kan de rub lekker gaan settelen en kan de groenten gesneden worden.
Alles kan nu indirect de BBQ op. Ik heb een chunk eikenhout op de kolen gegooid om mooi wat rook te genereren. Vlees gaat boven de groenten. Zodat de sappen niet verloren gaan. Alles staat nu ruim een uur in de rook. Bij ongeveer 105gr.
Nadat alles lekker in de rook heeft mogen bedwelmen. Heb ik de ingredi?nten van de BBQ gehaald. De convEGGtor mocht er uit. Deze in de weber gezet om zo rustig af te koelen. Rooster er in en DO er op. Lekker dikke ketel heb ik kunnen lenen van Mn broer
. Als eerste de spekjes en knoflook er in. Zodat de pan mooi vet werd. Daarna alle groente. Het vlees is wat afgekoeld ondertussen. En kon ik de sukade in blokjes snijden. Het gehakt mooi rul uit elkaar geknepen. Nu is het gehakt lekker gerookt en helemaal rul. Vlees in de DO er bij. Vervolgens de blikken gepelde tomaten.
Oja, niet te vergeten natuurlijk. Mijn all time favoriet. Grimbergen Dubbel
Alles lekker aan de pruttel brengen en genieten van de aroma?s die door de tuin laveren.
Biertje voor de baas erbij
Toen eea lekker aan de pruttel was de deksel op de DO gedaan en de BBQ gesloten. De temp zat nu rond de 200gr op de BGE thermometer. Eea heeft zo ruim 2u op gestaan. Het nat was nu mooi gereduceerd. Tijd om de bonen toe te voegen en een lekkere scheut bbqsaus. Nog een halfuurtje op de q en het is klaar.
Lekker met een beetje oude kaas er over, een afgebakken broodje. Beetje aioli er op en smullen maar.
Wederom heerlijk gegeten. En genoten van een dagje met de BBQ in de zon. Top
Bedankt voor het lezen
Bram.

Ik had al zo lang zin om dit gerecht compleet op de BGE te maken. En nu kon ik het eindelijk doen.
Ik heb alle ingredi?nten eerst ruim een uur laten roken bij 105gr met wat eikenhout. Toen de convEGGtor er uit. En de DO op het rooster. Alles in het pannetje en sudderen maar

Ingredi?nten.
- 1/2kg half om half gehakt.
- 200gr sukade lap
- 150gr spekblokjes
- 2 grote uien
- 3 paprika?s (ik neem dan drie kleuren)
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 blik kidneybonen
- BBQsaus
- BBQ rub. (Wat je lekker vind)
- rookhout. (Wat je voorkeur heeft)
Je kunt natuurlijk naar smaak meer pit toe voeren door meer of hetere pepers te gebruiken. Bij ons aten de kinderen mee. Dus een beetje rustig gedaan met de pit.
Natuurlijk eerst begonnen het materieel buiten te zetten. Spullen klaar zetten. En BBQ aansteken.


Vlees voorzien van een laagje rub. Ik maak van de halve kilo gehakt een soort dikke hamburger. Niet te vast persen. Gehakt een beetje losjes gehouden. Nu kan de rub lekker gaan settelen en kan de groenten gesneden worden.


Alles kan nu indirect de BBQ op. Ik heb een chunk eikenhout op de kolen gegooid om mooi wat rook te genereren. Vlees gaat boven de groenten. Zodat de sappen niet verloren gaan. Alles staat nu ruim een uur in de rook. Bij ongeveer 105gr.



Nadat alles lekker in de rook heeft mogen bedwelmen. Heb ik de ingredi?nten van de BBQ gehaald. De convEGGtor mocht er uit. Deze in de weber gezet om zo rustig af te koelen. Rooster er in en DO er op. Lekker dikke ketel heb ik kunnen lenen van Mn broer








Oja, niet te vergeten natuurlijk. Mijn all time favoriet. Grimbergen Dubbel


Alles lekker aan de pruttel brengen en genieten van de aroma?s die door de tuin laveren.


Biertje voor de baas erbij


Toen eea lekker aan de pruttel was de deksel op de DO gedaan en de BBQ gesloten. De temp zat nu rond de 200gr op de BGE thermometer. Eea heeft zo ruim 2u op gestaan. Het nat was nu mooi gereduceerd. Tijd om de bonen toe te voegen en een lekkere scheut bbqsaus. Nog een halfuurtje op de q en het is klaar.




Lekker met een beetje oude kaas er over, een afgebakken broodje. Beetje aioli er op en smullen maar.
Wederom heerlijk gegeten. En genoten van een dagje met de BBQ in de zon. Top

Bedankt voor het lezen
Bram.