BasBQ
Beef en Steak

Smashburger

 

Xplosiv

Kooltjesharker
Berichten
243
Gisteren kwam de gehaktmolen binnen. Vanmorgen gehakt gedraaid, en vanmiddag een poging tot smashburger.

De spatel was blijkbaar niet Vandaag besteld morgen in huis. Dus die had ik nog niet. (Vrijdag besteld)
Ik heb de bbq tang maar gebruikt. 1 burger ging een beetje stuk.

Een plancha heb ik ook niet, maar wel een skilet.
5126709d92333fd4b3270d331ccc371b.jpg
45f4e02386886a11cf177d7b7ee23a00.jpg
684f3d9cc6ea161fc5485c332d39dcdb.jpg
66fc865c47e2593cb39967751fae2233.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
En? Wat vond je ervan?

Hier zitten smashburgers in de top 5 van de bbq toppers.

Skillet is een prima oplossing.
 
Zou je ze ook op de achterkant van je skillet kunnen maken? Krijg je ze platter denk ik. Zien er heerlijk uit.
 
Ziet er heerlijk uit.
Ook hier populair

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
En? Wat vond je ervan?

Hier zitten smashburgers in de top 5 van de bbq toppers.

Skillet is een prima oplossing.
Goed te doen. Moet het nog wat finetunen maar gaat vast goed komen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Zou je ze ook op de achterkant van je skillet kunnen maken? Krijg je ze platter denk ik. Zien er heerlijk uit.
De onderkant van de pan? Dat zou ik kunnen proberen. Wil vast ook wel.

Ik denk dat de pan iets te klein is. Ze zaten al aan elkaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Smashburgers.. :love: die zijn hier ook erg geliefd... en dan van zelf gedraaid gehakt.... water loopt al in mn mond.. heerlijk
 
@Zzzjon de smashburgers zijn hier ook erg in trek.

Gewoon een plancha scoren, je kan eigenlijk niet zonder
 
@Zzzjon de smashburgers zijn hier ook erg in trek.

Gewoon een plancha scoren, je kan eigenlijk niet zonder
Ben ik naar aan het kijken


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Er zijn van een aantal fabrikanten de zelfde setjes in een houten kist. Deze worden verkocht tussen de € 75,- en € 100,-
Hier zit een plancha, skillet, Dutch oven en een gietijzeren steelpan in.
Dan ben je meteen helemaal klaar.

Edit:

Google maar eens op gietijzer bbq set.

01B26441-653A-4C38-9E84-423639421B3E.png
 
Zelf ook grote fan van smashed burgers. Zelf heb ik een plancha en zelfs speciaal een plakspaan voor gekocht.
 
Op onderkant van de skilled zou ik niet snel doen. Kans dat het mooie laagje/seasoning van de binnenkant eraan gaat door de directe hitte.
 
Het mes erin.
Prima burger.

Dus nu een plancha aanschaffen.
 
Ben ik naar aan het kijken


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
ik heb deze.... is geen ronde. maar werkt prima!

 
Een speksteen is ook een aanrader!
 
Op onderkant van de skilled zou ik niet snel doen. Kans dat het mooie laagje/seasoning van de binnenkant eraan gaat door de directe hitte.
Goed punt, inderdaad… Niet aan gedacht.
 
Wat @Rogier ook al zei, een speksteen is voor dit soort bereidingen ideaal. Onderhoudsarm bovendien, even met een plamuurmes erover en bij de volgende sessie gebruik je de andere kant. Zo wordt de 'vuile' kant netjes schoongebrand.
 
Terug
Bovenaan Onderaan