BasBQ
Beef en Steak

Slijtage?/Slecht onderhoud?

 

Daannij

Kooltjesharker
Berichten
134
Het viel mij op dat de lak(?) van de margrietschijf op sommige plekken begint af te brokkelen. Vast een gevalletje ‘slecht onderhoud’? Moet eerlijk zeggen dat ik het nooit ingevet heb o.i.d.

Is dit nog te redden of kan ik beter langzaamaan naar een andere schijf gaan zoeken?
IMG_5969.jpeg


IMG_5968.jpeg
 
Je Margrietschijf is gemaakt van gietijzer, als je daar niks aan doet gaat het lichter worden en uiteindelijk roosten.

Je zou heb nu een keer goed schoon kunnen maken en hem dan insmeren met olijfolie of crisco.
Dan ga je lekker BBQen en brand je hem automatisch in.

De luie manier is om hem nu een keer met wat olijfolie in te smeren als hij warm is.
 
Niet al te sappel overmaken
Gewoon wat @Zzzjon aangeeft, schoonmaken en invetten. Klaar.
 
Die topvent ziet er hetzelfde uit als de mijne.
Gepoedercoat aluminium.
Daar is weinig aan te doen.
Je zou hem volledig kaal kunnen zetten en dan invetten.
Maar dat ie daar mooier door wordt betwijfel ik.
Ik zou me er geen zorgen over maken zolang die doet wat hij moet doen 😉
 
Dan moet je dus eerst vaststellen of het gietijzer of aluminium is.
Aluminium kan je niet inbranden.
Al corrodeert als de neten, maar heb je geen last van. Allen brandt steeds de oxidehuid eraf.
 
Ik smeer zo nu en dan wat crisco op mijn gepoedercoate aluminium Kamado Joe dop omdat hij ook van die spikkels krijgt en wat dof wordt. En ik moet zeggen dan is hij weer als nieuw. In tegenstelling tot een hoop andere KJ doppen waar ik hier klachten over zie. Gewoon wat vet erop smeren. Kwaad kan het niet 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan