- Berichten
- 3.379
Hallo Smokers
Ik heb vorige week voor het eerst eindelijk fatty's gemaakt, echter voelde deze voor ze op de BBQ gingen erg slapjes aan. :-\
Voor mijn gevoel, heb ik de fatty's gemaakt zoals op de div fora staan omschreven.
Van de eerste heb ik echter door het gehakt, een klein uitje, teentje knoflook, kruiden, en een eitje, en wat paneermeel gedaan.
Vervolgens gevuld, met wat zelf gemaakte BBQ-saus (Steve Raichlen), 3 plakjes smelt Cheddar, en wat fijn gesneden champions, en vervolgens opgerold, en voor een nachtje in de koeling gedaan, om op te stijven.
Maar omdat de fatty de andere morgen nog steeds slap aanvoelde heb ik er voor de zekerheid nog een gemaakt, maar nu alleen geen eitje en paneermeel door het gehakt gedaan. (wel een uitje en knoflook, maar dit kan niet de oorzaak zijn)
Toch voelde ook deze fatty slap aan, en durfde ik ze niet rechtstreeks op het rooster te leggen, en heb ik er op de BBQ maar wat aluminium folie onder gelegd.
Vervolgens op de BBQ leken ze een beetje uit te zakken, en leeg te lopen
(is dit het gevolg van het aluminium folie :-\)
Ik heb de dome temp maar opgeschroefd, in de hoop dit te kunnen stoppen (van 110-120, naar zo'n 180 gr)
Uiteindelijk heb ik ze van de BBQ gehaald, en ik moet zeggen, de smaak was heerlijk, en ze waren gelukkig zeker niet droog
Maar goed, ik doe iets niet goed, maar de vraag is wat ?
Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd doe, of hebben jullie andere tips (behalve inpakken met bacon)
Tia
Marcel
Ik heb vorige week voor het eerst eindelijk fatty's gemaakt, echter voelde deze voor ze op de BBQ gingen erg slapjes aan. :-\
Voor mijn gevoel, heb ik de fatty's gemaakt zoals op de div fora staan omschreven.
Van de eerste heb ik echter door het gehakt, een klein uitje, teentje knoflook, kruiden, en een eitje, en wat paneermeel gedaan.
Vervolgens gevuld, met wat zelf gemaakte BBQ-saus (Steve Raichlen), 3 plakjes smelt Cheddar, en wat fijn gesneden champions, en vervolgens opgerold, en voor een nachtje in de koeling gedaan, om op te stijven.

Maar omdat de fatty de andere morgen nog steeds slap aanvoelde heb ik er voor de zekerheid nog een gemaakt, maar nu alleen geen eitje en paneermeel door het gehakt gedaan. (wel een uitje en knoflook, maar dit kan niet de oorzaak zijn)
Toch voelde ook deze fatty slap aan, en durfde ik ze niet rechtstreeks op het rooster te leggen, en heb ik er op de BBQ maar wat aluminium folie onder gelegd.

Vervolgens op de BBQ leken ze een beetje uit te zakken, en leeg te lopen


Ik heb de dome temp maar opgeschroefd, in de hoop dit te kunnen stoppen (van 110-120, naar zo'n 180 gr)
Uiteindelijk heb ik ze van de BBQ gehaald, en ik moet zeggen, de smaak was heerlijk, en ze waren gelukkig zeker niet droog



Maar goed, ik doe iets niet goed, maar de vraag is wat ?
Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd doe, of hebben jullie andere tips (behalve inpakken met bacon)
Tia
Marcel