Beef en Steak

Simpele lunch met scampi

 
 

cricque

Stoker
Berichten
381
Een simpele lunch ... Mijn vrouw werkt 1 op 2 weekend en dit weekend heeft ze late shift ... Dus om toch wat warms op de tafel te zetten voor de kinderen een twist op iets dat ik regelmatig maak (tortilla's met hesp, tomatensaus en mozarella in de oven)

Wat heb je hiervoor allemaal nodig
- scampi's (wij nemen voorgekookte jumbo reuze garnalen of scampi)
- wat kruiden zoals tijm, peper, knoflookpoeder, provencaalse kruiden
- olijfolie
- halve limoen

Voor de tortilla's
- kleine tortilla
- tomatensaus
- mozarella geraspt (dus droge)

Voor de pico de gallo (mijn eigen twist)
- san marzano tomaten
- rode ajuin (per 4 san marzano tomaten neem ik een halve rode ajuin)
- wat peterslie (origineel is dat koriander, maar buiten mijnzelf vind niemand dat hier lekker)
- halve limoen
- wat pijpajuin (2-3 stengelse fijnsnijden)
- wat suiker, peper, olijfolie, selderijzout


Eerst beginnen met de scampi's/garnalen
Gewoon in een pot, olijfolie over, limoen over persen en kruiden erover (ik heb hier provencaalse kruiden genomen, nog wat extra tijm, peper, knoflookpoeder)
IMG_2671.jpg
IMG_2672.jpg
IMG_2673.jpg
IMG_2674.jpg


Even mengen en de koelkast in

IMG_2676.jpg

Optioneel wat chili flakes en dan gebruik ik meestal gochugaru chili (dat zal niet iedereen standaard thuis staan hebben, maar gebruik ik vaak voor chili crisp te maken)


Dan de pico de gallo maken, alleen het vlees van tomaten in blokjes snijden en gewoon alles erbij wat hierboven staat (limoen uitpersen, eventueel wat zeste). De suiker is om het iets zoeter te maken (niet in het originele recept)

Ik heb hier ook nog 2 maïskolven genomen, effe koken, dan toefje curry ketchup erover wrijven wat tijm en die provencaalse kruiden en klein plakje boter en inpakken in alu folie

De tortilla is doodsimpel, je legt ze open, wat tomatensaus erop, wat mozarrella erover en toeplooien.
Optioneel nog wat basilicum en italiaanse kruiden bijdoen, eventueel chili flakes

IMG_2677.jpg
IMG_2678.jpg


Dan op de grill, de tortilla's maak ik normaliter in de oven, maar ik wou deze toch eens proberen te grillen, missie geslaagd. De ingepakte maïskolven erop
De rest van de tortilla's had ik in de oven klaar gemaakt, want neemt toch wat plaats in

IMG_2679.jpg
IMG_2680.jpg


Deksel toe en de spiezen maken

IMG_2681.jpg




En deze kunnen dan na 10-15 minuten dat de tortilla erop lagen er ook op

IMG_2682.jpg
IMG_2683.jpg


En dan het resultaat



IMG_2685.jpg


En de combinatie van de tortilla met een schepje pico de gallo en daar een scampi bij is lekker, echt lekker.
Dit gaan we dus nog maken er was alleen 1 probleem, alles was echt op, had gerust nog eentje extra kunnen nemen, maar het was ook maar lunch, maar als avondmaal had ik dit toch wel x2 gedaan


De scampi maak ik zo wel regelmatig ook wel eens gewoon als hapje op voorhand op de bbq


Deze foto kreeg ik niet weg, dus maar klein gemaakt en compleet te negeren
IMG_2682.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit , al hou ik niet van 🍤
 
Mooi bordje zo! Lekker 😋
 
Mooie lunch.
Als dit simpel is dan wil ik uitgebreid wel eens zien

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er erg lekker uit! Wij maken regelmatig quesadilla's met van alles. Wel leuk om met wat aan te vullen voor een uitgebreidere lunch.

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Voor avondeten misschien. Lunch wat meer werk is dan boterhammen smeren of een ei bakken is voor mij uitgebreid
 
Terug
Bovenaan Onderaan