BasBQ
Beef en Steak

Shortribs

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Onlangs had ik bij de Makro Schotse Aberdeen shortribs gekocht. Normaal ben ik geen superfan van traag gegaard rundvlees op wat uitzonderingen na, maar wilde deze nog eens een kans geven.
De vorige keer waren ze te droog en geen structuur, dat is gewoon niet mijn ding.

Daarom nu al get vet laten zitten, alleen kruislings ingesneden. De onderkant ook ingesneden, omdat ik het vlieg niet verwijderd kreeg.
Hierna ingesmeerd met mosterd en voorzien van een koffierub.

20221023_092838.jpg
20221023_093237.jpg


Hierna op de bbq met wat rookhout.
20221023_095036.jpg
20221023_095102.jpg


Omdat papa meer te doen had, en dus naar de speeltuin moest😂, de billows zijn werk laten doen.
Screenshot_20221023-111407.jpg


4,5 uur zonder omkijken op 80 graden laten draaien.
Eigenlijk kun je het geen bbq'n meer noemen, maar soms is het gewoon het resultaat wat telt 😜.

Hierna ingepakt met boter en appelazijn.
20221023_131314.jpg
20221023_131413.jpg
20221023_131617.jpg


Ondertussen verhoogd naar 120 graden en tegen 17u de 90 graden bereikt.
Screenshot_20221023-141302.jpg



Nog een uurtje rusten en genieten. Het was een stuk beter gelukt dan de vorige keer. Vooral omdat de structuur geen appelmoes was geworden 😊.
IMG-20221023-WA0028.jpeg

20221023_180434.jpg
 
Ziet er goed uit! Helemaal verkocht nu aan sappige shortribs of is het toch nog steeds niet je ding?
 
Prima run kerel.
Wel jammer dat je niet heb kunnen genieten van de heerlijke Geuren in je pitjard omdat je in de speeltuin Was 😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan