- Berichten
- 2.982
Onlangs had ik bij de Makro Schotse Aberdeen shortribs gekocht. Normaal ben ik geen superfan van traag gegaard rundvlees op wat uitzonderingen na, maar wilde deze nog eens een kans geven.
De vorige keer waren ze te droog en geen structuur, dat is gewoon niet mijn ding.
Daarom nu al get vet laten zitten, alleen kruislings ingesneden. De onderkant ook ingesneden, omdat ik het vlieg niet verwijderd kreeg.
Hierna ingesmeerd met mosterd en voorzien van een koffierub.
Hierna op de bbq met wat rookhout.
Omdat papa meer te doen had, en dus naar de speeltuin moest
, de billows zijn werk laten doen.
4,5 uur zonder omkijken op 80 graden laten draaien.
Eigenlijk kun je het geen bbq'n meer noemen, maar soms is het gewoon het resultaat wat telt
.
Hierna ingepakt met boter en appelazijn.
Ondertussen verhoogd naar 120 graden en tegen 17u de 90 graden bereikt.
Nog een uurtje rusten en genieten. Het was een stuk beter gelukt dan de vorige keer. Vooral omdat de structuur geen appelmoes was geworden
.
De vorige keer waren ze te droog en geen structuur, dat is gewoon niet mijn ding.
Daarom nu al get vet laten zitten, alleen kruislings ingesneden. De onderkant ook ingesneden, omdat ik het vlieg niet verwijderd kreeg.
Hierna ingesmeerd met mosterd en voorzien van een koffierub.
Hierna op de bbq met wat rookhout.
Omdat papa meer te doen had, en dus naar de speeltuin moest

4,5 uur zonder omkijken op 80 graden laten draaien.
Eigenlijk kun je het geen bbq'n meer noemen, maar soms is het gewoon het resultaat wat telt

Hierna ingepakt met boter en appelazijn.
Ondertussen verhoogd naar 120 graden en tegen 17u de 90 graden bereikt.
Nog een uurtje rusten en genieten. Het was een stuk beter gelukt dan de vorige keer. Vooral omdat de structuur geen appelmoes was geworden
