BasBQ
Beef en Steak

Shortribs run met Fireboard Drive op BGE

 
 
 

Sander288019

Kooltjesharker
Berichten
132
Dit weekend shortribs gemaakt. Shortribs van de Makro. Mooi stuk gevonden met veel lees op de botten.
Zaterdagavond de ribs getrimmed en vlies verwijderd. Gekozen voor deNoskos Beef rub en dit een nacht in de koelkast.

Rib2.jpg


Ribs3.jpg


Ribs1.jpg


Ribs4.jpg

Zondag om 8:30 uur de BGE aan en mooie kans om de Fireboard goed te testen.
Om 9 uur de shortribs er op met een chunk kersenhout. De pit temperatuur heel contant kunnen houden met de fireboard op 105.
Waardoor een mooi rook stroom.

Fire1.png


Om 13:00 bij 70 graden hadden de ribs een mooie bark. Toen de ribs ingepakt met stukje roomboter en weer terug er op.
Intussen ook even was Danbras sate die over was van de dag er voor er op als lunch.

Ribs5.jpg


ribs6.jpg


Je hoort dat het dan heel lang kan duren. In begin zie je hem nog mooi doorstijgen maar de weg van 85 naar 95 graden was heeeel lang. Maar goed kunnen zien met de Fireboard.

Fire2.png


Om 18:45 waren de ribs 95. Even laten uitwalmen en daarna nog 45 min laten rusten.

De ribs samen met het recept van Noskos voor Keri’s Hog-Apple Baked Beans gemaakt (maar dan zonder pulled pork aangezien we de ribs hebben ;)
Dit was genieten. Helaas geen foto van de beans. Maar die waren zo weg....

De ribs waren heerlijk en mals/sappig, alleen wel wat werk om vlees van het vet te scheiden.
De botten vielen er letterlijk uit, maar om het bot zat vet en daar zat het vlees aan.

Ribsklaar.jpg


Ribsklaar2.jpg


Bedankt voor het lezen
 
Die zien er goed uit!
Moet ik ook nog eens aan beginnen.
 
Zien er heerlijk uit.
Shortribs staan ook nog hoog op mijn ToQ-lijst
 
Dit weekend shortribs gemaakt. Shortribs van de Makro. Mooi stuk gevonden met veel lees op de botten.
Zaterdagavond de ribs getrimmed en vlies verwijderd. Gekozen voor deNoskos Beef rub en dit een nacht in de koelkast.

Bekijk bijlage 36540

Bekijk bijlage 36541

Bekijk bijlage 36543

Bekijk bijlage 36544
Zondag om 8:30 uur de BGE aan en mooie kans om de Fireboard goed te testen.
Om 9 uur de shortribs er op met een chunk kersenhout. De pit temperatuur heel contant kunnen houden met de fireboard op 105.
Waardoor een mooi rook stroom.

Bekijk bijlage 36545

Om 13:00 bij 70 graden hadden de ribs een mooie bark. Toen de ribs ingepakt met stukje roomboter en weer terug er op.
Intussen ook even was Danbras sate die over was van de dag er voor er op als lunch.

Bekijk bijlage 36548

Bekijk bijlage 36546

Je hoort dat het dan heel lang kan duren. In begin zie je hem nog mooi doorstijgen maar de weg van 85 naar 95 graden was heeeel lang. Maar goed kunnen zien met de Fireboard.

Bekijk bijlage 36547

Om 18:45 waren de ribs 95. Even laten uitwalmen en daarna nog 45 min laten rusten.

De ribs samen met het recept van Noskos voor Keri’s Hog-Apple Baked Beans gemaakt (maar dan zonder pulled pork aangezien we de ribs hebben ;)
Dit was genieten. Helaas geen foto van de beans. Maar die waren zo weg....

De ribs waren heerlijk en mals/sappig, alleen wel wat werk om vlees van het vet te scheiden.
De botten vielen er letterlijk uit, maar om het bot zat vet en daar zat het vlees aan.

Bekijk bijlage 36549

Bekijk bijlage 36550

Bedankt voor het lezen
Als een fan van short ribs, zeg ik mooi gedaan. Wat een mooi roze vlees heb jij!
 
Ziet er lekker uit.
En mooi gebruik van de fijne fireboard controller.
Wat voor fan heb je erop aangesloten?
 
Ziet er lekker uit.
En mooi gebruik van de fijne fireboard controller.
Wat voor fan heb je erop aangesloten?

Ik heb de fan van fireboard zelf


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
wow die laatste foto zegt alles. Wat een mooie kleur en structuur van de beefribs. Hier ook echt fan van Beefribs, zeker als het eindresultaat zo mooi is als die van jou.
 
Hier zijn nooit danBrass satés over :)

Ziet er erg goed uit
 
Lekker man, top vleesje!
 
Dit nodigt uit om er zelf aan te beginnen.
Mooie run, mooi verslag en lekker resultaat. 😋

Btw; Saté over....🤔. Volgende keer wel het bordje leeg eten, anders geen toetje. 🤣🤣
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan