- Berichten
- 750
Deze shortribs heb ik bereid met gebruikmaking van mijn plate setter op mijn Weber 57. De plate setter hangt in mijn opzetring van mijn spit, zie mijn andere bericht in Materiaal.
Onderwerp 'Plate Setter Weber 57'
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/plate-setter-weber-57.33027/
Onder de plate setter een hoeveelheid houtskool en rookhout, op 2 plekjes aangestoken met de loftlighter en gaan.
Na 3 uur rook op 110 graden ongeveer en een kern van 70 graden, heb ik hem ingepakt met boter en wat saus.
In totaal heeft hij er ruim 6 uur over gedaan om naar 95 graden te komen.
De temperatuur schommelde best, ik probeerde hem rond 110 te houden maar hij kwam soms ook wel rond de 125…
Normaal doe ik dit soort lange sessies met kokosbriketten, nu met houtskool onder m’n plate setter. Erg leuke sessie!
Hij ligt nu te rusten en wordt straks aangesneden….
Onderwerp 'Plate Setter Weber 57'
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/plate-setter-weber-57.33027/
Onder de plate setter een hoeveelheid houtskool en rookhout, op 2 plekjes aangestoken met de loftlighter en gaan.
Na 3 uur rook op 110 graden ongeveer en een kern van 70 graden, heb ik hem ingepakt met boter en wat saus.
In totaal heeft hij er ruim 6 uur over gedaan om naar 95 graden te komen.
De temperatuur schommelde best, ik probeerde hem rond 110 te houden maar hij kwam soms ook wel rond de 125…
Normaal doe ik dit soort lange sessies met kokosbriketten, nu met houtskool onder m’n plate setter. Erg leuke sessie!
Hij ligt nu te rusten en wordt straks aangesneden….
Laatst bewerkt: