- Berichten
- 142
Goedemorgen allen,
Gister avond heb ik 4 kilo short ribs schoon gemaakt en bestrooit met een rub die ik op internet tegen kwam. Hier onder de rub voor de short rib. Ik heb er alleen iets meer cayennepeper door heen gedaan omdat ik dit lekkerder vind.
1 theelepel komijn
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde koriander
25 gram bruine suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
20 gram zout
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel cayennepeper
Om half 5 ben ik begonnen met mijn offset smoker op te stoken om beef ribs te maken. Voor komende 12 uren probeer ik de knoei op om en nabij de 110 graden te houden, het kan wel sneller dan 12 uur maar mijn ervaring is dat ik mega mals vlees heb. Ook heb ik ervaart dat als ik de short ribs niet in pak in alu folie, dat ik alsnog mega mals vlees heb. Mag ook wel na 12 uur. Ik zal de short ribs gaan roken op hickory hout.
De temperatuur blijf is vrij snel steady, dus hup vlees erop en een bak koffie.
Ik heb een omgeving thermometer en een probe in het vlees. Hopelijk word dit stukje vlees net zo lekker als de vorige keer. I will keep you updatet.
Gister avond heb ik 4 kilo short ribs schoon gemaakt en bestrooit met een rub die ik op internet tegen kwam. Hier onder de rub voor de short rib. Ik heb er alleen iets meer cayennepeper door heen gedaan omdat ik dit lekkerder vind.
1 theelepel komijn
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde koriander
25 gram bruine suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
20 gram zout
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel cayennepeper
Om half 5 ben ik begonnen met mijn offset smoker op te stoken om beef ribs te maken. Voor komende 12 uren probeer ik de knoei op om en nabij de 110 graden te houden, het kan wel sneller dan 12 uur maar mijn ervaring is dat ik mega mals vlees heb. Ook heb ik ervaart dat als ik de short ribs niet in pak in alu folie, dat ik alsnog mega mals vlees heb. Mag ook wel na 12 uur. Ik zal de short ribs gaan roken op hickory hout.


De temperatuur blijf is vrij snel steady, dus hup vlees erop en een bak koffie.

Ik heb een omgeving thermometer en een probe in het vlees. Hopelijk word dit stukje vlees net zo lekker als de vorige keer. I will keep you updatet.