BasBQ
Beef en Steak

Short ribs

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Omdat het kan maak ik voor morgenavond lekker beef ribs klaar. Er zijn veel verhalen over de tijd (varieert van 6 tot 9 uur). Vandaag waren ze iig ontdooid en heb ik deze marinade gemaakt.

(Overall naar eigen inzicht en hoeveelheid)
http://hophophoreca.nl/koken-met-bier/spare-ribs-diverse-marinades/

1/3 flesje Grand Prestige (heb gewoon de 2017 gebruikt, wil mijn oude prestige's hier niet voor gebruiken)

2 Volle eetlepels bruine suiker

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels cider azijn

1 theelepel gedroogde oregano

3 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels Cayennepeper

1 citroenschilrasp

2 theelepels mosterd

Scheut chilisaus


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
7a8778edc16a9627d720f4960080426e.jpg

 
Mooie ribben met goede vet marmering.

104360857fc51b6c6a12e76000a6a289.jpg


28f99b9c94903836315b559797d68184.jpg


28f2b8ecb04b1ac0e293dd351b202703.jpg


687310b65f3d3f5c51c4c5fece894925.jpg


2284496607b80e7354c95dbf8c69eb85.jpg


af1c6e317765409e69c045aa31b6e6af.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Aanmaken marinade en vacu?m

9516ccb392e24cfae45229768a5d6e62.jpg


f3b2396dc47a479c8f381c55598ed8dd.jpg


c5ea856776542773d196b6d8b8c8c062.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
En nu....wachten tot morgen :)

ff4062ab09f76b6387a3a79fa7c46d29.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Vanochtend de Q voorbereid (dometemp van 90 graden ga ik aanhouden) en de ribs ontdaan van vet en afgerubt (is dat normaal nederlands vocabulair?) met Himalaya zout en peper. Daarna wat rookhout (mix van pecan and whiskey) in (dikke) folie gerold.

b9f91f50d28c9441b229370dff3740dd.jpg


307eebe5c9ee4296b7fd7d68b11e5efb.jpg


a46491f8807d140f4bf9ff2f8a4ec7de.jpg


05b40286165c5fe6def1ede4c3b02a69.jpg


2a8cc94ecd167c6c64c9db8f631d4615.jpg


f9423c6aa95a352e887cd49b2495df61.jpg


d4e4633a50a38c4ee084523e8bf59937.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 
Hij rookt prachtig!

dc9e649d7e66b3d2b69077ccb16b23cc.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Ik ben benieuwd, succes en eet smakelijk alvast!
 
Temperatuur gaat best hard.....
a2dd289b0f8cedfbeec69f44db7d4851.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Stavaza. Dome iets warmer als ik wil, maar geen probleem


d6a33388247cb0d04ead32516ab3ad28.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 
Veel plezier!
 
Tussenstand


Is nu geglazed met Kraft Brown sugar
a7e472885d6bd4573bbf017395dd08c9.jpg
a2d4289601a4fd8e3fa6d3294af2ccfb.jpg
f3818967d7e38b129b36d75ea13e1c59.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
En nu een half uurtje wachten....
e3cf186735e08f03dbebb195d7b828cf.jpg
98571ecbae75c5056c5b6399fbe5e774.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

 
Dat ziet er allemaal goed uit!
 
die moeten wel lekker zijn!
 
Op.....volgende x beter.

Ook een tortilla erbij gemaakt op de Q en wat mais

Aan de bovenzijde zit ook een vlies wat ik eraf ga halen. Dat zal dan de rook ook ten goede komen.

d61ffe0a981ce18d84a9d5d24f165b1d.jpg
1b8ed4a824d3fc9e840e684c9cc4a8b8.jpg
92464142cdbf8bc955ea63fd24a5ba52.jpg


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
 
Dat ziet er top uit. Zowel de werkplek als het eten!

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

 
Lekkere run, alleen waarom nog saus over de ribben? En prachtige werkplek inderdaad.
 
Super lekker short ribs, hier 1 van de favorieten..
 
Terug
Bovenaan Onderaan