BasBQ
Beef en Steak

Short Ribs (voor het eerst)

Bram zei:
Ziet er goed uit Marcel. Misschien volgende keer de pekel ook injecteren. zodat het zout tot de kern komt.
Beefribs in 8u klaar hebben... Miss als je de ribben per stuk gaat garen. Maar vrees dat het eindresultaat er onder zal lijden. Ik denk eea eerder inpakken. Bij 60gr kern. Dan zal je waarschijnlijk tijd winnen. Maar zal wel ten kosten van je bark gaan.

Ziet er heerlijk uit Marcel,
Zo zie je hoe ze op wedstrijden een smoke ring kunnen cre?ren bij de brisket, zonder rook te gebruiken. ;)
Vandaar dat bij de jury-leden erop wordt gehamerd vooral niet op de smoke ring te beoordelen.

Injecteren, Bram +1
Ribben per stuk garen, dus eerst per stuk lossnijden gaat ook perfect en doet niets af aan de smaak, het eerst lossnijden (1 bot per stuk) van de short ribs noemt men "English cut"

 
Ziet er alvast smakelijk uit!

8u @ 120gr. Enkel pezo en niet inpakken.

1f0c7d55a09d468c4c506916c81361ce.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Sneller klaar? Dat kan door in te pakken op kleur ipv temperatuur. Als je bark vastzit, na zo?n 5 uur, inpakken tot het gaar is. Nu ben je onnodig vocht aan het verdampen aan het oppervlak.
 
Ziet er lekker uit  :)
 
Potjandoosies... wat een fijne ribben!
 
Terug
Bovenaan Onderaan