Forumgenoten,
Morgen wil ik op mijn GG large voor de eerste keer een short rib low & slow bereiden. Heb bij de Vleesboerderij een stuk besteld van 1,5kg (black angus). Vandaag een eerste poging gewaagd om het stuk bij te snijden, zodat ik 'm vanavond lekker kan rubben. Maar, eerste keer, en dus op een aantal sites gekeken wat er komt kijken bij het voorbereiden van de short rib.
Hieronder tref je een aantal foto's aan van hoe ik 'm heb ontvangen en hoe het er nu uitziet. Willen jullie eens kijken hoe ik het snijden er vanaf heb gebracht en of jullie tips hebben? Hoop niet (denk het wel) dat ik teveel heb weggesneden...
Mij viel overigens aan het stuk op dat er weinig tot geen vet in 't vlees zit..
10:00u: Ribs inmiddels op de GG gedaan. Ziet er nu al goed uit. Gelijk een pakketje met eikensnippers toegevoegd.
14:00u: Kerntemperatuur geruime tijd precies op 69 graden. Toch maar ingepakt met een klein beetje boter en een klein scheutje appelsap in aluminiumfolie.
15:15u: Uit het folie gehaald want al 85 graden en bang dat het zo veel te vroeg klaar is.
16:20u: Toch weer in het folie want temperatuur zakte terug naar 79 graden en bleef daar hangen.
18:10u: Eraf gehaald op 92 graden en 20 minuten laten rusten. Rub smaakte prima. Vlees was voor mijn gevoel nog net niet ver genoeg.Gelukkig maakte de daarna hot en fast bereidde bavette een hoop goed. Volgende keer beter vlees bestellen en eerder beginnen. Mooie eerste keer short rib.
Morgen wil ik op mijn GG large voor de eerste keer een short rib low & slow bereiden. Heb bij de Vleesboerderij een stuk besteld van 1,5kg (black angus). Vandaag een eerste poging gewaagd om het stuk bij te snijden, zodat ik 'm vanavond lekker kan rubben. Maar, eerste keer, en dus op een aantal sites gekeken wat er komt kijken bij het voorbereiden van de short rib.
Hieronder tref je een aantal foto's aan van hoe ik 'm heb ontvangen en hoe het er nu uitziet. Willen jullie eens kijken hoe ik het snijden er vanaf heb gebracht en of jullie tips hebben? Hoop niet (denk het wel) dat ik teveel heb weggesneden...
Mij viel overigens aan het stuk op dat er weinig tot geen vet in 't vlees zit..

10:00u: Ribs inmiddels op de GG gedaan. Ziet er nu al goed uit. Gelijk een pakketje met eikensnippers toegevoegd.
14:00u: Kerntemperatuur geruime tijd precies op 69 graden. Toch maar ingepakt met een klein beetje boter en een klein scheutje appelsap in aluminiumfolie.
15:15u: Uit het folie gehaald want al 85 graden en bang dat het zo veel te vroeg klaar is.
16:20u: Toch weer in het folie want temperatuur zakte terug naar 79 graden en bleef daar hangen.
18:10u: Eraf gehaald op 92 graden en 20 minuten laten rusten. Rub smaakte prima. Vlees was voor mijn gevoel nog net niet ver genoeg.Gelukkig maakte de daarna hot en fast bereidde bavette een hoop goed. Volgende keer beter vlees bestellen en eerder beginnen. Mooie eerste keer short rib.
Laatst bewerkt: