- Berichten
- 5.285
Had al heel wat maanden een short rib van Belgisch Witblauw in de vriezer liggen. Keer nogal op tegen die lange sessie. Maar vandaag dan maar eens gedaan.
Ten eerst, was de snit wel wat raar. 4 ribben wel, maar korte. Boer belde me toen op en zo gesneden na wat vragen en antwoorden. Maar ik kende er niet niet zo heel veel van. Maar goed, dat doet niets aan de smaak.
Tweede punt, het is vetarme BWB. Dus wat ging ik er mee doen? Injecteren, niet injecteren? Ik heb bewust gekozen om onderaan te beginnen om te zien welke kant we ermee uit konden gaan. Dus het had compleet kunnen mislukken. Dus vandaag gewoon een kant en klare rub dit ik in huis had erop gedaan.
Iets voor 9u lag hij erop en dat ging vlotjes. Zat al aan 64° net voor de middag. Dus dacht hem zonder inpakken te laten gaan. Maar vanaf daar ging het tergend traag. Ik heb na 5u en op een temperatuur van 72° hem dan maar ingepakt in butcherpaper met een paar schijfjes boter. Op dat moment kon ik het vlees op de botjes niet echt los duwen. Dacht om 18u te eten, maar dat is dus effectief 19u geworden.
Vermits ik geen appelsap in huis had, heb ik een mengeling gemaakt van citroensap en limoensap, samen met appelazijn, met nog een scheut whisky. Net voor de middag was mijn vrouw naar de winkel geweest en had appelsap bij. Heb 3 x besproeid met het eerste goedje, en daarna nog een paar keer met hetzelfde goedje waarbij dan wel nog appelsap zat.
Om 18u zat ik aan 90°C en de sateprikker ging er hier en daar met wat weerstand in en op andere plaatsen gelijk door boter. Dan nog eventjes een kwartier laten liggen totdat hij aan 92° zat en de sateprikker ging overal vlot door. Ff laten uitdampen en daarna een 45min laten rusten.
De 4 knookjes kon ik er zo los uittrekken en dat is dan al veelbelovend. Daarna aansnijden en zag er ook nog goed uit. Maar bij het nuttigen bleek dat hij toch wel wat sappiger mocht. Het was zeker wel lekker, maar iets naar de drogere kant. Mijn vrouw heeft maar 1 stukje gegeten en daarna kwam een vriend proeven en is hij toch wel helemaal op gegaan
Maar had er wel meer van verwacht. Zeker voor de uren dat ie erop ligt. Dacht dus met het meest simpele te beginnen en als het al goed meeviel, zou ik het de volgende keer met injecteren proberen, want dit zijn stukken vlees die ik €9/kg betaal. Maar heb me voorgenomen om de volgende keer eens een ander ras te nemen om zo het verschil te proeven. Als er dan niet zo enorm veel smaakverschil tussen zit en het vooral om de sappigheid gaat, dan wil ik mss die BWB nog eens proberen met injecteren. Alhoewel het deze keer ook wel heel lekker was met een paar BBQ sausjes.
Al bij al een mooie ervaring voor eens zo een lange sessie te doen en daarna ook nog lekker gegeten. Echter heb ik wel al lekkerdere dingen gegeten van exact diezelfde koe
.
Ten eerst, was de snit wel wat raar. 4 ribben wel, maar korte. Boer belde me toen op en zo gesneden na wat vragen en antwoorden. Maar ik kende er niet niet zo heel veel van. Maar goed, dat doet niets aan de smaak.
Tweede punt, het is vetarme BWB. Dus wat ging ik er mee doen? Injecteren, niet injecteren? Ik heb bewust gekozen om onderaan te beginnen om te zien welke kant we ermee uit konden gaan. Dus het had compleet kunnen mislukken. Dus vandaag gewoon een kant en klare rub dit ik in huis had erop gedaan.
Iets voor 9u lag hij erop en dat ging vlotjes. Zat al aan 64° net voor de middag. Dus dacht hem zonder inpakken te laten gaan. Maar vanaf daar ging het tergend traag. Ik heb na 5u en op een temperatuur van 72° hem dan maar ingepakt in butcherpaper met een paar schijfjes boter. Op dat moment kon ik het vlees op de botjes niet echt los duwen. Dacht om 18u te eten, maar dat is dus effectief 19u geworden.
Vermits ik geen appelsap in huis had, heb ik een mengeling gemaakt van citroensap en limoensap, samen met appelazijn, met nog een scheut whisky. Net voor de middag was mijn vrouw naar de winkel geweest en had appelsap bij. Heb 3 x besproeid met het eerste goedje, en daarna nog een paar keer met hetzelfde goedje waarbij dan wel nog appelsap zat.
Om 18u zat ik aan 90°C en de sateprikker ging er hier en daar met wat weerstand in en op andere plaatsen gelijk door boter. Dan nog eventjes een kwartier laten liggen totdat hij aan 92° zat en de sateprikker ging overal vlot door. Ff laten uitdampen en daarna een 45min laten rusten.
De 4 knookjes kon ik er zo los uittrekken en dat is dan al veelbelovend. Daarna aansnijden en zag er ook nog goed uit. Maar bij het nuttigen bleek dat hij toch wel wat sappiger mocht. Het was zeker wel lekker, maar iets naar de drogere kant. Mijn vrouw heeft maar 1 stukje gegeten en daarna kwam een vriend proeven en is hij toch wel helemaal op gegaan

Al bij al een mooie ervaring voor eens zo een lange sessie te doen en daarna ook nog lekker gegeten. Echter heb ik wel al lekkerdere dingen gegeten van exact diezelfde koe

Laatst bewerkt: