- Berichten
- 79
Goedendag beste forumleden,
Enthousiast gemaakt door een andere post van vorig weekend, heb ik gisteren voor het eerst short ribs gemaakt op de BGE. Voor dit gerecht had ik een mooi stuk vlees van 2,2Kg bij de slager gehaald. Voor wat betreft de bereiding heb ik gekozen om het "Beef Ribs Texas-stijl" recept van NOSKOS te gebruiken. Zoals ik al zei was het een mooi 'schoon' stuk vlees dus ik hoefde er, anders dan wat droog deppen, niks aan te doen voor ik het kon gaan kruiden.
Voor de eerste garing heb ik circa 3,5uur aangehouden op een temperatuur tussen 110-120gr, waarbij ik eikenhout had toegevoegd voor het rook effect.
Vervolgens duurde het nog een zo'n 3 uur voordat de ribs voldoende gegaard waren in folie. Nadat het vlees nog zo'n 45min had gerust was het tijd om het eindresultaat te proeven! Smaakte prima!!
Enthousiast gemaakt door een andere post van vorig weekend, heb ik gisteren voor het eerst short ribs gemaakt op de BGE. Voor dit gerecht had ik een mooi stuk vlees van 2,2Kg bij de slager gehaald. Voor wat betreft de bereiding heb ik gekozen om het "Beef Ribs Texas-stijl" recept van NOSKOS te gebruiken. Zoals ik al zei was het een mooi 'schoon' stuk vlees dus ik hoefde er, anders dan wat droog deppen, niks aan te doen voor ik het kon gaan kruiden.
Voor de eerste garing heb ik circa 3,5uur aangehouden op een temperatuur tussen 110-120gr, waarbij ik eikenhout had toegevoegd voor het rook effect.
Vervolgens duurde het nog een zo'n 3 uur voordat de ribs voldoende gegaard waren in folie. Nadat het vlees nog zo'n 45min had gerust was het tijd om het eindresultaat te proeven! Smaakte prima!!
