BasBQ
Beef en Steak

Short ribs roti

 
 

Swokey

Kooltjesharker
Berichten
174
Vandaag me gewaagd aan wat nieuws en dan meteen wat recepten gecombineerd en wat eigen inzicht erin gegooid. Voor mezelf heb ik het onderstaande genoteerd

Ingredi?nten:

- 1 kg short ribs

Kruidenmix:

- 3 el grof zout
- 2 el paprikapoeder
- 1 el chilivlokken
- 1 el uiengranulaat
- 1 el knoflookpoeder
- 1/2 el tijm
- 1/2 el rozemarijn
- 1/2 el korianderzaad
- 1/2 el dilletopjes

Avocado creme

- 1 Avocado
- 4 EL griekse yoghurt of creme fresh

Picco de gallo

- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- pepers (naar smaak)

Vochtspray

- 60 ml appelcider
- 60 ml appelazijn

Glaze

- 3 delen bbq saus
- 1 deel worchestersaus

Bereiding:

De avond van te voren de short ribs marineren met de kruidenmix en in met verhoudfolie inpakken

De dag van consumptie op tijd de bbq aanzetten op 107-120 graden. Als deze op temperatuur is wat eikenhout erop doen samen met de shortribs. Dan komt het grote wachten, nouja elke (half) uur inspuiten met de appelazijn/cider.

Bij 70 graden kan je het inpakken in alufolie of wat later als de tijd er is.

Het laatste uur insmeren met de glaze.

Wanneer het 90/95 graden is mag het eraf. Even prikken met een sateprikker of je er zonder weerstand doorheen gaat.

De roti op je bord wat avocado creme erop, daarna wat vlees met de picco de gallo en smullen maar.

93497bb39d02b52c1c3a54356ad03a4d.jpg


7a8247b41eaa6be2e54f293318c4614d.jpg


4e139edd01d87cbcfb6ed55ed99a168b.jpg


68e129799118faa0ddcfe1bf78e6e09a.jpg


4e1382cc180ae7b492cc695c9505a3d8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Ziet er prima uit en aan de botjes te zien smaakte het. ;)
 
Lekkerrrrr  ;)
 
Dit ziet er smakelijk uit. Krijg er gewoon weer honger van.
Zou dit gerecht ook met sukade kunnen? 
 
Terug
Bovenaan Onderaan