Vandaag me gewaagd aan wat nieuws en dan meteen wat recepten gecombineerd en wat eigen inzicht erin gegooid. Voor mezelf heb ik het onderstaande genoteerd
Ingredi?nten:
- 1 kg short ribs
Kruidenmix:
- 3 el grof zout
- 2 el paprikapoeder
- 1 el chilivlokken
- 1 el uiengranulaat
- 1 el knoflookpoeder
- 1/2 el tijm
- 1/2 el rozemarijn
- 1/2 el korianderzaad
- 1/2 el dilletopjes
Avocado creme
- 1 Avocado
- 4 EL griekse yoghurt of creme fresh
Picco de gallo
- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- pepers (naar smaak)
Vochtspray
- 60 ml appelcider
- 60 ml appelazijn
Glaze
- 3 delen bbq saus
- 1 deel worchestersaus
Bereiding:
De avond van te voren de short ribs marineren met de kruidenmix en in met verhoudfolie inpakken
De dag van consumptie op tijd de bbq aanzetten op 107-120 graden. Als deze op temperatuur is wat eikenhout erop doen samen met de shortribs. Dan komt het grote wachten, nouja elke (half) uur inspuiten met de appelazijn/cider.
Bij 70 graden kan je het inpakken in alufolie of wat later als de tijd er is.
Het laatste uur insmeren met de glaze.
Wanneer het 90/95 graden is mag het eraf. Even prikken met een sateprikker of je er zonder weerstand doorheen gaat.
De roti op je bord wat avocado creme erop, daarna wat vlees met de picco de gallo en smullen maar.
Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Ingredi?nten:
- 1 kg short ribs
Kruidenmix:
- 3 el grof zout
- 2 el paprikapoeder
- 1 el chilivlokken
- 1 el uiengranulaat
- 1 el knoflookpoeder
- 1/2 el tijm
- 1/2 el rozemarijn
- 1/2 el korianderzaad
- 1/2 el dilletopjes
Avocado creme
- 1 Avocado
- 4 EL griekse yoghurt of creme fresh
Picco de gallo
- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- pepers (naar smaak)
Vochtspray
- 60 ml appelcider
- 60 ml appelazijn
Glaze
- 3 delen bbq saus
- 1 deel worchestersaus
Bereiding:
De avond van te voren de short ribs marineren met de kruidenmix en in met verhoudfolie inpakken
De dag van consumptie op tijd de bbq aanzetten op 107-120 graden. Als deze op temperatuur is wat eikenhout erop doen samen met de shortribs. Dan komt het grote wachten, nouja elke (half) uur inspuiten met de appelazijn/cider.
Bij 70 graden kan je het inpakken in alufolie of wat later als de tijd er is.
Het laatste uur insmeren met de glaze.
Wanneer het 90/95 graden is mag het eraf. Even prikken met een sateprikker of je er zonder weerstand doorheen gaat.
De roti op je bord wat avocado creme erop, daarna wat vlees met de picco de gallo en smullen maar.





Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk