- Berichten
- 286
Hallo mede Qers.
Aangezien op internet/netflix/forum etc NOGAL lovende gesproken worden over de Short Ribs wilde ik als Pork Rib liefhebber deze uiteraard een proberen.
Ik heb inmiddels 4x Short Ribs gemaakt maar ik kan er niet bij, ik vind het gewoon niet lekker.
3 x low en slow, waarvan de 1e x wellicht niet alles perfect naar wens is gegaan, maar de 2e en keer toch echt alles heel steady en stabiel was. Kerntemperatuur van rond de 93 na 7-8 uur even voelen, even prikken, precies zoals op tv. Maar nee. Valt van het bot af, een paar malse stukjes die qua smaak okay zijn, maar toch nog redelijk wat pezig materiaal.
Sous vide, malser dan bbq, maar wederom niet echt overtuigd.
De 4e x maar kort gerookt en in een stoofpot bereidt met rode wijn en een beef bath (recept Jord Althuizen), saus/jus was te gek, maar vlees wederom gewoon niet.
Vlees komt ook van 2 verschillende slagers, kan het 2 x niet getroffen hebben, maar dat lijkt me sterk.
Ik ben een enorme rund liefhebber, waarschijnlijk nog wel meer dan varken, maar dit doet het hem gewoon niet.
Heeft dit type vlees nou zo'n typerende smaak/structuur?? Of zijn er meerdere die dit gewoon niet lekker vinden.
Ik was gewoon even erg nieuwsgierig??!
Hoor graag jullie mening.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Aangezien op internet/netflix/forum etc NOGAL lovende gesproken worden over de Short Ribs wilde ik als Pork Rib liefhebber deze uiteraard een proberen.
Ik heb inmiddels 4x Short Ribs gemaakt maar ik kan er niet bij, ik vind het gewoon niet lekker.
3 x low en slow, waarvan de 1e x wellicht niet alles perfect naar wens is gegaan, maar de 2e en keer toch echt alles heel steady en stabiel was. Kerntemperatuur van rond de 93 na 7-8 uur even voelen, even prikken, precies zoals op tv. Maar nee. Valt van het bot af, een paar malse stukjes die qua smaak okay zijn, maar toch nog redelijk wat pezig materiaal.
Sous vide, malser dan bbq, maar wederom niet echt overtuigd.
De 4e x maar kort gerookt en in een stoofpot bereidt met rode wijn en een beef bath (recept Jord Althuizen), saus/jus was te gek, maar vlees wederom gewoon niet.
Vlees komt ook van 2 verschillende slagers, kan het 2 x niet getroffen hebben, maar dat lijkt me sterk.
Ik ben een enorme rund liefhebber, waarschijnlijk nog wel meer dan varken, maar dit doet het hem gewoon niet.
Heeft dit type vlees nou zo'n typerende smaak/structuur?? Of zijn er meerdere die dit gewoon niet lekker vinden.
Ik was gewoon even erg nieuwsgierig??!
Hoor graag jullie mening.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk