BasBQ
Beef en Steak

Short ribs (maar dan in de DO)

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
855
Gisteren en vandaag Short Ribs gemaakt maar dan niet traditioneel maar in de DO.

Ribs alleen ruim bestrooid met PeZo.
IMG_20220523_203231.jpg


Samen met gehalveerde knoflook op de Q op ~120° met wat appelrook voor een uurtje.

IMG_20220523_203439.jpg



Na een uurtje van de Q af en de DO erop, hier wat bacon in aangebakken (zelfgemaakte bacon reepjes van Iberico) gerookte knoflook erin en een fles witte wijn.

IMG_20220523_203931.jpg
IMG_20220523_214038.jpg


Vervolgens voor een uurtje op 8 rustig staan pruttelen. Daarna het vet eraf gehaald en de bouillon in gedikt met wat maizena en geserveerd met frietjes.

IMG_20220524_182350.jpg


Evaluatie: Heerlijk smaakt uitstekend, maar er zat een zoetje in wat ik niet kon thuisbrengen... Nu ik dit zo type denk ik echter dat dat door de Maple/whiskey cured Iberico bacon komt :) . Deze dus volgende keer niet gebruiken voor de meer pure rundsmaak.

Andere note is dat de volgende sessie wat minder lang ga doen, het vlees viel nu bijna uit elkaar, meer draadjes vlees zeg maar.

Laatste note.... Van 1,3kg short rib hield ik 350gram vlees over .....
 
Ziet er uit als een heerlijke maaltijd!
 
Toch een geslaagd experiment zo, ik zou het niet wegzetten hoor. 😉
 
Gewoon lekker anders. Dat is de essentie van dit spelletje.
 
Mooi verhaal Gijs, leuke manier van bereiden ook
 
Ziet er lekker uit, en draadjesvlees is ook niks mis mee toch ? ;)
 
wij zijn gek op shortribs.. heerlijk!!
ja jammer he dat je altijd weinig over houd na afsnij.. verdamping en bot
 
Terug
Bovenaan Onderaan