BasBQ
Beef en Steak

Short ribs (lopend draadje)

 
 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
462
Morgen gaat mijn favoriete stuk vlees van het bbqen weer op de kamado.

Daarnaast ga ik morgen ook voor het eerst de nieuwe inkbird controller (isc-027bw) testen ( verjaardagscadeau van de vrouw).

Ik ben erg benieuwd hoe de controller gaat werken en wat het resultaat gaat zijn. Dit is de eerste keer ooit dat ik een controller ga gebruiken.

Het leek mij leuk om een keer een lopend draadje te starten dus hierbij de voorbereidingen.

Hier nog in de verpakking. Ik heb short ribs vanaf woensdagavond in de koelkast laten ontdooien.
20230915_180639.jpg


Er zat nog wat hard vet en silver skin op dus er moest zeker nog wat getrimd worden.
20230915_180858.jpg


Na wat trimmen zagen er de short ribs er zo uit. Tijd om te rubben.
20230915_183007.jpg


Dit is het vet en vlies wat ik heb getrimd.
20230915_183026.jpg


De ribs gerubt met de beef rub van jort.
20230915_183806.jpg


Eerst 3 a 4 uur in de rook op 110-120 graden. Als de bark goed is, inpakken tot 92 en dan prikken op gaarheid.

Ze liggen er inmiddels op. Ik had wel wat probleempjes met de sluiting van de controller. Iemand een idee hoe ik dat beter kan doen? De temperatuur is wel goed, maar er ontsnapt een mini beetje rook.

20230916_095604.jpg

20230916_102101.jpg


Na 3 uur. Ik wacht nog een half uur en dan ga ik inpakken.
20230916_133610.jpg


Na 3,5 uur ingepakt.
20230916_140815.jpg
20230916_141005.jpg


Nu weer wachten en vanaf 92 priktest.

Na ongeveer 8 uur.
20230916_182325.jpg


Nu een uurtje rusten was het resultaat weer echt top. Lekker juicy, bark was goed van smaak en een mooie rookring.

20230916_192845.jpg

20230916_193633.jpg
20230916_193650.jpg


De inkbird controller was ook echt geweldig om mee te werken. Uren lang op dezelfde temperatuur blijven staan. Als de dome wordt geopend gaat ie automatisch op pauze en vervolgens weer verder. Echt heel fijn als je gedurende de dag meerdere dingen te doen hebt. Echt een aanrader voor die prijs.

Als sides (weer) zoete aardappel friet met Parmezaanse kaas en truffelmayo met een halve maiskolf pp.

Nu uitpuffen op de bank, want het was een behoorlijke bevalling 😆
 
Laatst bewerkt:
Hartstikke leuk Lennart, maar had je even gewacht tot je ook de bereiding op de BBQ erbij toont dan had ik deze niet naar de rookkamer gezet. De regels zijn duidelijk ljjkt mij.
Verplaatst naar de rookkamer, daar kun je je lange draadje afmaken.
 
Hey Ewald. Helemaal gelijk natuurlijk. Ik heb het aangepast.

Kan het draadje nu verplaatst worden naar L&S?
 
Laatst bewerkt:
Lekker Lennart!

Al is het nog niet klaar! Ik kan het wel al bijna proeven😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan