- Berichten
- 731
Vanwege het mooie weer besloten om de bbq weer eens aan te slingeren
Er staan deze keer 2 gerechten op de planning. Short ribs voor het avond eten en runderwang in Guinness saus voor de lunch morgen. Ik vermoed overigens dat het runderwang met shortrib on the side wordt want een hele Jacob’s ladder krijgen we niet opgegeten vanavond.
De short rib in 2 gedeeld en tot mijn verbazing zat op een van de 2 delen een heel mooi stukje vlees, helaas had het andere stuk niet zo’n mooie marmering.
Het vlees in een koffierub (pezo + versgemalen koffie) en ligt nu lekker te roken op 125 graden met wat eiken chunks. De saus bestaat uit een half blik guinness, 2 eetlepels appelstroop en 1 eetlepel worchestershire sauce.
na 4 uurtjes is de runderwang klaar, saus was wat te dun dus die heb ik nog wat ingekookt. Maar man o man wat is zo’n wangetje toch lekker.
Meteen de ribs ingepakt met bouillon en een klontje boter. Nu wachten met een koud biertje.
ondertussen is de eerste rib ook klaar. Eigenlijk 1-2 uur te vroeg. Hij is goed gelukt deze keer. Lekker sappig en mals. Koffie geeft een mooie smaak.
2e stuk nu ook gaar en wat lekker sappig is hij. Dat wordt smullen straks. Over een uurtje de krieltjes en frikandellen op de bbq en dan mogen we eindelijk smullen. Van al dat wachten krijg je natuurlijk dorst, dus tijd voor een koud biertje.
Er staan deze keer 2 gerechten op de planning. Short ribs voor het avond eten en runderwang in Guinness saus voor de lunch morgen. Ik vermoed overigens dat het runderwang met shortrib on the side wordt want een hele Jacob’s ladder krijgen we niet opgegeten vanavond.
De short rib in 2 gedeeld en tot mijn verbazing zat op een van de 2 delen een heel mooi stukje vlees, helaas had het andere stuk niet zo’n mooie marmering.
Het vlees in een koffierub (pezo + versgemalen koffie) en ligt nu lekker te roken op 125 graden met wat eiken chunks. De saus bestaat uit een half blik guinness, 2 eetlepels appelstroop en 1 eetlepel worchestershire sauce.
na 4 uurtjes is de runderwang klaar, saus was wat te dun dus die heb ik nog wat ingekookt. Maar man o man wat is zo’n wangetje toch lekker.
Meteen de ribs ingepakt met bouillon en een klontje boter. Nu wachten met een koud biertje.
ondertussen is de eerste rib ook klaar. Eigenlijk 1-2 uur te vroeg. Hij is goed gelukt deze keer. Lekker sappig en mals. Koffie geeft een mooie smaak.
2e stuk nu ook gaar en wat lekker sappig is hij. Dat wordt smullen straks. Over een uurtje de krieltjes en frikandellen op de bbq en dan mogen we eindelijk smullen. Van al dat wachten krijg je natuurlijk dorst, dus tijd voor een koud biertje.
Laatst bewerkt: