BasBQ
Beef en Steak

Short ribs en runderwang

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Vanwege het mooie weer besloten om de bbq weer eens aan te slingeren
Er staan deze keer 2 gerechten op de planning. Short ribs voor het avond eten en runderwang in Guinness saus voor de lunch morgen. Ik vermoed overigens dat het runderwang met shortrib on the side wordt want een hele Jacob’s ladder krijgen we niet opgegeten vanavond.


De short rib in 2 gedeeld en tot mijn verbazing zat op een van de 2 delen een heel mooi stukje vlees, helaas had het andere stuk niet zo’n mooie marmering.
Het vlees in een koffierub (pezo + versgemalen koffie) en ligt nu lekker te roken op 125 graden met wat eiken chunks. De saus bestaat uit een half blik guinness, 2 eetlepels appelstroop en 1 eetlepel worchestershire sauce.

na 4 uurtjes is de runderwang klaar, saus was wat te dun dus die heb ik nog wat ingekookt. Maar man o man wat is zo’n wangetje toch lekker.
Meteen de ribs ingepakt met bouillon en een klontje boter. Nu wachten met een koud biertje.

ondertussen is de eerste rib ook klaar. Eigenlijk 1-2 uur te vroeg. Hij is goed gelukt deze keer. Lekker sappig en mals. Koffie geeft een mooie smaak.
2e stuk nu ook gaar en wat lekker sappig is hij. Dat wordt smullen straks. Over een uurtje de krieltjes en frikandellen op de bbq en dan mogen we eindelijk smullen. Van al dat wachten krijg je natuurlijk dorst, dus tijd voor een koud biertje.
C3805D5C-D50B-4479-B036-17477D135BC3.jpeg

2AF16934-E47B-4946-8978-761D5D6CBE1F.jpeg

1174CCF4-A27C-4873-B788-237E551FDFE5.jpeg

F550921C-2199-4E90-B91A-9B35B4F6BDD8.jpeg

57DA62D0-653E-47F4-ADAE-E27E3F1ED1C8.jpeg

62796E27-7873-4DAF-96F9-C0E764578A72.jpeg

054B822A-6CE7-4F9D-8239-7F7BF7F630B7.jpeg

024A58CD-9D98-4EFD-935B-F57F098A0CE0.jpeg
 
Laatst bewerkt:
dat wordt een dagje genieten
veel pleier
 
En nu uitbuiken
Was een lekker maaltje alleen duurde de krieltjes 3x zo lang als het recept dat ik had voorspelde, dus die hebben we naderhand nog opgepeuzeld.
Zo vervelend dat er nog 4 ribben over zijn. Moet ik de komende dagen nog opeten tijdens de lunch, hè wat vervelend
 
Dat is geen verkeerde maaltijd zo. Dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan