- Berichten
- 771
Mijn eerste keer short ribs is onderweg!
Gisteravond alvast de silverskin verwijderd en het vlies aan de onderkant ingekerfd.
Vanmorgen om 8:00 peper en zout erop. Ik ben naar aanleiding van @Salademan voor 1el zout en 1.5el peper gegaan.
Als het te weinig is kan ik altijd naderhand op smaak brengen.
Tegen 8:30 was de barbecue op temperatuur met wat handjes eiken whisky snippers voor het rookpluimpje, dus het rooster op!
Zojuist na 3,5 uur een mooie bark en ingepakt, nu zit de probe erin en gaan we zien hoe laat het op het bordje beland.
Rond een uur of 3 vanmiddag wat krieltjes, zoete punt paprika, knoflook en ui naast de ribs geschoven, foto's volgen als deze klaar zijn.
Rond de klok van 16:00 waren de ribs mooi zacht, rond de 96 graden kern.
Er ging even iets mis met de folie met het eraf halen
nu een mooi spoor over de tegels
Maar het vlees is mooi teruggetrokken en ziet er heerlijk uit
Bij het opnieuw inpakken vielen de botten er al vanaf, dus dit ook mooi zo gelaten, pakt ook makkelijker in
Een uurtje geduld en dan op de oer Hollandse tijd van 17:00 aan tafel
Ja hoor, het geduld is weer op de proef gesteld, als eerste de krieltjes met de groentjes van de Q:
En de ribs aangesneden:
We hadden te veel plezier met het opeten van dit lekkers, dus een compositie van het bord is helaas niet vastgelegd.
Erg lekker resultaat!
Gisteravond alvast de silverskin verwijderd en het vlies aan de onderkant ingekerfd.
Vanmorgen om 8:00 peper en zout erop. Ik ben naar aanleiding van @Salademan voor 1el zout en 1.5el peper gegaan.
Als het te weinig is kan ik altijd naderhand op smaak brengen.
Tegen 8:30 was de barbecue op temperatuur met wat handjes eiken whisky snippers voor het rookpluimpje, dus het rooster op!
Zojuist na 3,5 uur een mooie bark en ingepakt, nu zit de probe erin en gaan we zien hoe laat het op het bordje beland.
Rond een uur of 3 vanmiddag wat krieltjes, zoete punt paprika, knoflook en ui naast de ribs geschoven, foto's volgen als deze klaar zijn.
Rond de klok van 16:00 waren de ribs mooi zacht, rond de 96 graden kern.
Er ging even iets mis met de folie met het eraf halen

Maar het vlees is mooi teruggetrokken en ziet er heerlijk uit
Bij het opnieuw inpakken vielen de botten er al vanaf, dus dit ook mooi zo gelaten, pakt ook makkelijker in
Een uurtje geduld en dan op de oer Hollandse tijd van 17:00 aan tafel

Ja hoor, het geduld is weer op de proef gesteld, als eerste de krieltjes met de groentjes van de Q:
En de ribs aangesneden:
We hadden te veel plezier met het opeten van dit lekkers, dus een compositie van het bord is helaas niet vastgelegd.
Erg lekker resultaat!
Laatst bewerkt: