Geachte mede forumleden. Afgelopen paar avonden ben ik druk doende geweest met het seasonen van een gietijzeren rooster voor mijn WGA.
Hier heb ik lijnzaadolie van Zonnatura voor gebruikt. Nu kom ik er net pas achter dat op de fles staat dat die olie voor koud gebruik is bedoelt
Verder onderzoek (Google: ?lijnzaadolie niet verhitten) brengt mij op allerlei websites die melden dat verhitting schadelijk voor de gezondheid kan zijn.
Bijv.
?Gebruik van lijnzaadolie
Gebruik van lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere oli?n zijn hier beter voor, zoals zonnebloemolie.?
https://www.dietcetera.nl/voedingsstoffen/lijnzaadolie/
Ik vraag me af of het seasonen met deze olie wel kan. Gezien de vele topics over seasonen en het gebruik van lijnzaadolie zijn de ervaringen verder goed, maar veiligheid voor alles, toch?
Wat denken jullie?
Uw mening is welkom
Groet, Jaco
[edit]
Op deze site vond ik iig een uiteenzetting over het gebruik van koolzaadolie.
https://www.drkarafitzgerald.com/2018/01/16/safe-use-flax-oil-season-cast-iron-pans/
Conclusie; het vlees dat je op/in je gietijzer grill of bakt heeft in verhouding vele malen meer schadelijke stoffen wegens het welbekende maillard effect... ieks
Maar ik kan nu iig wel genieten van een heerlijke gegrilde hamburg op mn nieuwe roostertje, wegens en ondanks de grillmarks
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hier heb ik lijnzaadolie van Zonnatura voor gebruikt. Nu kom ik er net pas achter dat op de fles staat dat die olie voor koud gebruik is bedoelt

Verder onderzoek (Google: ?lijnzaadolie niet verhitten) brengt mij op allerlei websites die melden dat verhitting schadelijk voor de gezondheid kan zijn.
Bijv.
?Gebruik van lijnzaadolie
Gebruik van lijnzaadolie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om mee te koken. Het is echter niet verstandig om in de olie te bakken of braden. Het is daar niet geschikt voor. Dit komt omdat er schadelijke stoffen vrijkomen als lijnolie op hoge temperatuur verhit wordt. Andere oli?n zijn hier beter voor, zoals zonnebloemolie.?
https://www.dietcetera.nl/voedingsstoffen/lijnzaadolie/
Ik vraag me af of het seasonen met deze olie wel kan. Gezien de vele topics over seasonen en het gebruik van lijnzaadolie zijn de ervaringen verder goed, maar veiligheid voor alles, toch?
Wat denken jullie?
Uw mening is welkom

Groet, Jaco
[edit]
Op deze site vond ik iig een uiteenzetting over het gebruik van koolzaadolie.
https://www.drkarafitzgerald.com/2018/01/16/safe-use-flax-oil-season-cast-iron-pans/
Conclusie; het vlees dat je op/in je gietijzer grill of bakt heeft in verhouding vele malen meer schadelijke stoffen wegens het welbekende maillard effect... ieks

Maar ik kan nu iig wel genieten van een heerlijke gegrilde hamburg op mn nieuwe roostertje, wegens en ondanks de grillmarks

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk