- Berichten
- 3.174
Dit kan zo maar het laatste mooie weekend zijn, en we hebben een nieuw kookboek in huis. Gelukkig met een hoofdstuk "eenpansgerechten".
Mocht je op zoek zijn naar een vegetarisch kookboek staat deze in mijn top3 samen met Plenty en PlentyMore van Yotam Ottolenghi.
afin, wij hebben gekozen voor de Scruffy Aubergine Lasagne in Jamie Oliver's VEG.
Recept is hier te vinden.
Wij vervangen aubergine altijd voor courgette..
Een receptje wat een pan vereist waar je eerst de saus in maakt en daarna in de oven zet, perfect voor de dutch oven dus. Leuk om te doen op de Q.
We beginnen met het voorbereiden van het pannetje dus doen daar de ui, knoflook, olijfolie, citroenrasp, chilivlokken en salie in.
Ondertussen grillen we de courgette wat voor in de hoop er een stukje barbecue in te brengen..
Courgette heeft zijn strepen dus de pan kon op het vuur, directe hitte. Duurde niet lang voordat de pan goed heet werd dus toen werd het snel werken waardoor er wat foto's missen.. maar de uitjes waren bruin en 2 blikken gepelde tomaten mochten er bij samen met 2 blikken water.
Na 25 minuten laten indikken en roeren mocht hij even van het vuur af. Ik heb gebruik gemaakt van de charcoal baskets dus kon eenvoudig de directe hitte veranderen naar indirecte hitte.
De pan was het vuur, toen mocht de kaas er in, courgette ook. Even doorroeren, en de lasagne vellen doormidden scheuren, ook erdoorheen.
Je roert de vellen er doorheen, geen laagjes lasagne dus! "I said it was going to be scruffy"
Toen een laagje gestampte amandelen eroverheen en het mocht terug naar een BBQ van 200gr, voor 25 minuten..
Het recept was af, de rode wijn was geproefd, wij waren er klaar voor.
En het was heerlijk. Pittig door de chilivlokken en genoeg voor 4 personen. Leuk om weer de DO te hebben gebruikt en de Weber heeft zich weer van zijn beste kant laten zien met de charcoal baskets. Met zo'n recept lijkt het wel alsof het bedoeld is om te maken met deze combinatie.
Bedankt voor het lezen, vuurvriendjes!
Mocht je op zoek zijn naar een vegetarisch kookboek staat deze in mijn top3 samen met Plenty en PlentyMore van Yotam Ottolenghi.
afin, wij hebben gekozen voor de Scruffy Aubergine Lasagne in Jamie Oliver's VEG.
Recept is hier te vinden.
Wij vervangen aubergine altijd voor courgette..
Een receptje wat een pan vereist waar je eerst de saus in maakt en daarna in de oven zet, perfect voor de dutch oven dus. Leuk om te doen op de Q.
We beginnen met het voorbereiden van het pannetje dus doen daar de ui, knoflook, olijfolie, citroenrasp, chilivlokken en salie in.

Ondertussen grillen we de courgette wat voor in de hoop er een stukje barbecue in te brengen..

Courgette heeft zijn strepen dus de pan kon op het vuur, directe hitte. Duurde niet lang voordat de pan goed heet werd dus toen werd het snel werken waardoor er wat foto's missen.. maar de uitjes waren bruin en 2 blikken gepelde tomaten mochten er bij samen met 2 blikken water.

Na 25 minuten laten indikken en roeren mocht hij even van het vuur af. Ik heb gebruik gemaakt van de charcoal baskets dus kon eenvoudig de directe hitte veranderen naar indirecte hitte.

De pan was het vuur, toen mocht de kaas er in, courgette ook. Even doorroeren, en de lasagne vellen doormidden scheuren, ook erdoorheen.
Je roert de vellen er doorheen, geen laagjes lasagne dus! "I said it was going to be scruffy"


Toen een laagje gestampte amandelen eroverheen en het mocht terug naar een BBQ van 200gr, voor 25 minuten..

Het recept was af, de rode wijn was geproefd, wij waren er klaar voor.


En het was heerlijk. Pittig door de chilivlokken en genoeg voor 4 personen. Leuk om weer de DO te hebben gebruikt en de Weber heeft zich weer van zijn beste kant laten zien met de charcoal baskets. Met zo'n recept lijkt het wel alsof het bedoeld is om te maken met deze combinatie.
Bedankt voor het lezen, vuurvriendjes!