willyowinki
Stoker
- Berichten
- 324
Omdat men in Polen ook varkens houdt (en slacht) wilde mijn poolse vriend dat eens aantonen en nam een stuk varkenspoot mee.
Geheel gespeend van ervaring wat recepten geprobeerd te vinden en goed geslaagd op een duits forum.
Goed schoongewassen en het zwoerd (te diep) ingesneden.Maakte op het eindresultaat niets uit.
Een pan met viereneenhalve liter pekelwater (half grof zeezout en half colorosozout) met een enceclopedie aan kruiden
Dit is onderzijde zonder zwoerd uit de pekel gevist en drooggemaakt
En dit is 'm na nog eens een paar uur in de koelkast
Op indirect. Druippan/warmteverdeler gemaakt van alufolie.Tegen de scheiding aan ligt een in folie verpakt baksteentje. Goed voor de warmte en een goede tegenhouder van het scheidingsrekje. Warmte ingesteld tussen 170/180 graden. Thermometer ingesteld op 80 graden.
Na ca 3uur werd 80 graden bereikt. Oh ja,een paar stukjes druivenstokhout gebruikt voor het subtiele rooksmaakje.
Nog even rondwentelen op direct totdat de blaasjes op het zwoerd verschijnen. Maakt het vel uiterst knapperig.
Jongens reken maar dat dit lekker was. De volgende ligt alweer in zijn pekelbad.En wie op de Beef en Steak sessie was...... het is de voorpoot van dat varkentje daar.
Geheel gespeend van ervaring wat recepten geprobeerd te vinden en goed geslaagd op een duits forum.
Goed schoongewassen en het zwoerd (te diep) ingesneden.Maakte op het eindresultaat niets uit.
Een pan met viereneenhalve liter pekelwater (half grof zeezout en half colorosozout) met een enceclopedie aan kruiden
Dit is onderzijde zonder zwoerd uit de pekel gevist en drooggemaakt
En dit is 'm na nog eens een paar uur in de koelkast
Op indirect. Druippan/warmteverdeler gemaakt van alufolie.Tegen de scheiding aan ligt een in folie verpakt baksteentje. Goed voor de warmte en een goede tegenhouder van het scheidingsrekje. Warmte ingesteld tussen 170/180 graden. Thermometer ingesteld op 80 graden.
Na ca 3uur werd 80 graden bereikt. Oh ja,een paar stukjes druivenstokhout gebruikt voor het subtiele rooksmaakje.
Nog even rondwentelen op direct totdat de blaasjes op het zwoerd verschijnen. Maakt het vel uiterst knapperig.
Jongens reken maar dat dit lekker was. De volgende ligt alweer in zijn pekelbad.En wie op de Beef en Steak sessie was...... het is de voorpoot van dat varkentje daar.