- Berichten
- 246
Afgelopen zaterdag voor de tweede keer schweinhaxe gemaakt.
Het vlees komt van mijn ouders af. Mijn vader werkt bij een varkensboer en daar laten ze zelf een varken slachten voor in de vriezer.
Het waren 3 knieën en 1 heel groot stuk wat ik denk dat meer van het bovenbeen kwam?
Helaas vergeten genoeg foto's te maken maar wou het toch graag even delen.
Ik had het vlees in een colorozo pekel gedaan op woensdag met 150ppm colorozo.
Het vlees kleurde mooi roze en was zout genoeg dus dat was wel geslaagd.
Ik had helaas de bbq blijkbaar niet vol genoeg gedaan met kolen of te veel oude kolen want toen ik de temperatuur goed omhoog wou doen zodat ik een knapperige huid kreeg ging dat niet meer
.
Al met al smaakte het goed alleen de volgende x zou ik de huid wat krokanter willen nu waren sommige stukken net taaie kauwgom.
Deze keer bleef de temperatuur trouwens ook lang hangen rond de 71 graden dit had ik de vorige keer volgens mij niet.
Wat je ook terugziet in de grafiek is dat het grote stuk vlees langzamer opwarmt maar daarna toch geleidelijk gelijk komt met het kleinere stuk vlees.
t
Het vlees komt van mijn ouders af. Mijn vader werkt bij een varkensboer en daar laten ze zelf een varken slachten voor in de vriezer.
Het waren 3 knieën en 1 heel groot stuk wat ik denk dat meer van het bovenbeen kwam?
Helaas vergeten genoeg foto's te maken maar wou het toch graag even delen.
Ik had het vlees in een colorozo pekel gedaan op woensdag met 150ppm colorozo.
Het vlees kleurde mooi roze en was zout genoeg dus dat was wel geslaagd.
Ik had helaas de bbq blijkbaar niet vol genoeg gedaan met kolen of te veel oude kolen want toen ik de temperatuur goed omhoog wou doen zodat ik een knapperige huid kreeg ging dat niet meer

Al met al smaakte het goed alleen de volgende x zou ik de huid wat krokanter willen nu waren sommige stukken net taaie kauwgom.
Deze keer bleef de temperatuur trouwens ook lang hangen rond de 71 graden dit had ik de vorige keer volgens mij niet.
Wat je ook terugziet in de grafiek is dat het grote stuk vlees langzamer opwarmt maar daarna toch geleidelijk gelijk komt met het kleinere stuk vlees.
t

Laatst bewerkt: