- Berichten
- 41
Ik kwam bij een slager een Varkenspoot voor 3,50 de kilo tegen.
Vond het wel een leuke prijs, dus eens geprobeerd een schweinenaxe te maken.
Eerst een 5 dagen in een brine gegooid, had eigenlijk een week moeten zijn, maar het kwam helaas zo uit.
Volgende recept (gevonden op dit forum) gebruikt:
Klassische Brine für Schweinefleisch wie z. B. Haxen.
Dazu brauchen wir:
1 Tasse gehackte rote Zwiebel,
6 gehackte Knoblauchzehen,
1/2 Tasse Salz,
1/2 Tasse braunen Zucker,
1 TL Thymian,
1 TL Rosmarin,
2 TL Pfeffer,
1 TL Paprika,
1 TL Kümmel
4 Lorbeerblätter.
:strip_exif()/f/image/E02TY8QM0bghVsWHA22CbQw0.jpg?f=fotoalbum_large)
Vers uit de brine, had geen tijd om hem echt te laten drogen.
Op de kleine kamado, paste net! Had blokje beuken erin en wat kersen snippers.
Zo goed als klaar, maar doordat ik de bbq niet ver genoeg terug kon laten zakken bleef de bbq op ~150 graden steken. Hierdoor was hij veel vroeger op 85 graden kern dan ik had gehoopt.
En eraf en wat versneden. Was prima sappig, de vetjes waren niet helemaal meegesmolten zoals ik zou hopen, en vond de smaak nog vrij "neutraal" had nog niet echt het gevoel dat de brine veel had gedaan.
Volgende keer wat meer kruiden erop, maar weet niet zo goed wat ik dan zou willen gebruiken...
Vond het wel een leuke prijs, dus eens geprobeerd een schweinenaxe te maken.
Eerst een 5 dagen in een brine gegooid, had eigenlijk een week moeten zijn, maar het kwam helaas zo uit.
Volgende recept (gevonden op dit forum) gebruikt:
Klassische Brine für Schweinefleisch wie z. B. Haxen.
Dazu brauchen wir:
1 Tasse gehackte rote Zwiebel,
6 gehackte Knoblauchzehen,
1/2 Tasse Salz,
1/2 Tasse braunen Zucker,
1 TL Thymian,
1 TL Rosmarin,
2 TL Pfeffer,
1 TL Paprika,
1 TL Kümmel
4 Lorbeerblätter.
:strip_exif()/f/image/E02TY8QM0bghVsWHA22CbQw0.jpg?f=fotoalbum_large)
Vers uit de brine, had geen tijd om hem echt te laten drogen.
:strip_exif()/f/image/npc2XGEWkfLP3OHt65kcT3Em.jpg?f=fotoalbum_large)
Op de kleine kamado, paste net! Had blokje beuken erin en wat kersen snippers.
:strip_exif()/f/image/Mr91UykZyQn8hNeGtKXRS2QK.jpg?f=fotoalbum_large)
Zo goed als klaar, maar doordat ik de bbq niet ver genoeg terug kon laten zakken bleef de bbq op ~150 graden steken. Hierdoor was hij veel vroeger op 85 graden kern dan ik had gehoopt.
:strip_exif()/f/image/eUDTKbxwLbOAeyjuizP812Fq.jpg?f=fotoalbum_large)
En eraf en wat versneden. Was prima sappig, de vetjes waren niet helemaal meegesmolten zoals ik zou hopen, en vond de smaak nog vrij "neutraal" had nog niet echt het gevoel dat de brine veel had gedaan.
Volgende keer wat meer kruiden erop, maar weet niet zo goed wat ik dan zou willen gebruiken...
Laatst bewerkt: