BasBQ
Beef en Steak

Schweinehaxe mit Sauerkraut

 

MARTIJN te G.

Tondelzoeker
Berichten
22
360.jpg


360.jpg
 
Lekker!
 
lust ik
 
MARTIJN te G. zei:

2 varkens poten (samen circa 3 kg): het zwoerd licht insnijden in de lengte.
De pekel: 4,5 liter water
175 gram nitriet (0,6%) houdend vacu?mzout (colorozozout)
175 gram grof zeezout
1 kleine rode ui
5 laurierblaadjes
1 theelepel  gemalen komijnzaad
1 theelepel  paprika poeder
1 theelepel  gemalen zwarte peper
1 theelepel  tijm
1 theelepel  rozemarijn
6 pigment korrels (gekneusd)
8 eetlepels bruine basterd suiker.
Voeg aan het ?warme? water al het zout toe en los dit op. Daarna de rest  ingredi?nten toevoegen.  Als de water is afgekoeld kamertemperatuur voeg je de haxe toe. Zorg dat de haxe volledig onder staat.
Laat de haxe minimaal 3 dagen tot maximaal 7 dagen in de koelkast staan.
Uit het water halen en droog deppen met keukenpapier. Daarna enkele uren laten drogen in de koelkast.
Green Egg met place setter  en rooster voorverwarmen op circa 170 graden.
Haxe op het rooster leggen. Na ruim 3 uur zal de kerntemperatuur 80 graden zijn.
Ondertussen heb ik elke 45 minuten de haxe met de plantenspuit gevuld met appelsap vochtig gehouden.
Zuurkool: 500 gram zuurkool naturel van de supermarkt
1 grote ui
1 kleine rode paprika
100 gram spekjes
Ondertussen heb je de ui, spekjes en de paprika even de gefruit/aangebakken.
Dit vermeng je met de zuurkool in de aluminium (weber) bak. Voeg even wat appelsap toe voor het verdampen.
Leg de haxe hierop en laat alles nog een half uurtje op de Green Egg liggen met een temperatuur van circa 150 graden.
 
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan