- Berichten
- 503
Zo,
Na veel lezen en vragen en studeren gaan we van start.
Zondag komt de oostenrijkopvakantiefamiliedelegatie gezellig eten.
Dus dan serveren we (hopelijk) wel lekkere haxe en spareribs.
Brine gemaakt en de haxe zitten nu mooi in hun zakjes in de camping ijskast in de garage (ja, hij staat aan)
- Ingredienten gesneden en verzameld
350 gram zout (200 colorozo en 150 gram keukenzout)
1 cup bruine suiker
2 cups gesneden rode ui (stuk of 5)
12 !!! tenen knoflook grof gehakt
2 theelepels, komijn, thym rozemarijn en paprikapoeder
4 theelepes peper
8 laulierblaadjes
3 liter water
Opgezet en 30-40 minuutjes zachtjes laten pruttelen
Toen 3 liter ijsklontjes en bijna bevroren water er aan toegevoegd.
beetje roeren en wachten.
Na een half uurtje was het koud.
Elke hax in een zipbag en 2 liter brine er bij.
2e zakje er om heen en nu maar wachten tot zaterdag.
Dan haal ik ze er uit en laat ze nog een dagje drogen.
Pica's
Ben alleen benieuwd hoe lang ze zondag op de Q moeten.
Langzaam (100-110) zoals Bert adviseert, een uurtje of 6?
Na veel lezen en vragen en studeren gaan we van start.
Zondag komt de oostenrijkopvakantiefamiliedelegatie gezellig eten.
Dus dan serveren we (hopelijk) wel lekkere haxe en spareribs.
Brine gemaakt en de haxe zitten nu mooi in hun zakjes in de camping ijskast in de garage (ja, hij staat aan)
- Ingredienten gesneden en verzameld
350 gram zout (200 colorozo en 150 gram keukenzout)
1 cup bruine suiker
2 cups gesneden rode ui (stuk of 5)
12 !!! tenen knoflook grof gehakt
2 theelepels, komijn, thym rozemarijn en paprikapoeder
4 theelepes peper
8 laulierblaadjes
3 liter water
Opgezet en 30-40 minuutjes zachtjes laten pruttelen
Toen 3 liter ijsklontjes en bijna bevroren water er aan toegevoegd.
beetje roeren en wachten.
Na een half uurtje was het koud.
Elke hax in een zipbag en 2 liter brine er bij.
2e zakje er om heen en nu maar wachten tot zaterdag.
Dan haal ik ze er uit en laat ze nog een dagje drogen.
Pica's






Ben alleen benieuwd hoe lang ze zondag op de Q moeten.
Langzaam (100-110) zoals Bert adviseert, een uurtje of 6?