BasBQ
Beef en Steak

Schoonmaak en onderhoud gietijzer pan

 

joseph86

Kooltjesharker
Berichten
119
Hallo, even een vraag. Heb een tijd terug een gietijzer skillet aangeschaft. Ik lees op het internet vanalles, dat na het seasonen je het beste geen schoonmaak middel kunt gebruiken. Wat is een goede manier om een gietijzer schoon te maken na gebruik zonder iederekeer opnieuw te moeten inbranden? A
 
Wat ik begrepen heb regelmatig insmeren/invetten met bv kokosolie(vet) tenminste, dat doe ik. Als ie goed is ingebrand kan je er met een doekje langs om het schoon te maken (soort teflon laag creëer je). Droog opbergen.
 
Als je gietijzer goed ingebrand is, kan je best met een drupje afwasmiddel het ergste vuil er af wassen, doe ik ook altijd en heeft geen effect op de ingebrande laag. Daarna even dun insmeren met wat olie (ik gebruik gewoon olijfolie) en hij kan er weer tegenaan.
Als het echt flink aangebakken zit met wat grof zeezout schrobben, dat schijnt ook te helpen.
 
Frits heeft hier al eens iets moois voor uitgeschreven;
 
Terug
Bovenaan Onderaan