BasBQ
Beef en Steak

Scholfilet op de bbq?

 
 
 

Eddeped

Pitmaster
Berichten
770
Ik heb wat scholfilet liggen, zou je die op de bbq kunnen klaarmaken? Lijkt me lastig omdat ik denk dat het snel uit elkaar valt. Alle tips zijn welkom.
 
Lijken mij opties genoeg voor hoor.
Al ga ik er van uit, dat je over geen van de onderstaande opties beschikt waarschijnlijk.

  • Op een cederhouten plankje  :-?
  • In een skillet :-?
  • Op een ..... matje :-?

Komt vast goed
Suc6

Mac
 
Mac zei:
Lijken mij opties genoeg voor hoor.
Al ga ik er van uit, dat je over geen van de onderstaande opties beschikt waarschijnlijk.

  • Op een cederhouten plankje  :-?
  • In een skillet :-?
  • Op een ..... matje :-?

Komt vast goed
Suc6

Mac
Matje had ik al aangedacht, plankje nog niet, is wel een idee. Zal zo eens kijken, hoeveel er op passen.
 
Natuurlijk kun je dit overheerlijke visje op de bbq bereiden
In zijn geheel kan hij gewoon op het rooster (vel er niet af!)
Je kunt hem als filet oprollen met een plakje parmaham eromheen o.i.d.
als gewone filet bij voorkeur tussen een visklem, de structuur is wat losser dan bijvoorbeeld die van tong.

Hieronder wat voorbeelden:

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/nat-spul/griet-gegrilde-grietrolletjes-met-parmaham/msg128448/#msg128448

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/nat-spul/sliptong-gebakken-sliptong-di-mama/

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/high-fast/schelvis-filet-met-kruidenkorstje-met-toverkrieltjes-en-sla/msg120790/#msg120790
 
Ziet er goed uit Jet, ik denk dat ik voor de schol met parmaham ga. Bedankt voor het recept.
 
Mac zei:
Lijken mij opties genoeg voor hoor.
Al ga ik er van uit, dat je over geen van de onderstaande opties beschikt waarschijnlijk.

  • Op een cederhouten plankje  :-?
  • In een skillet :-?
  • Op een ..... matje :-?

Komt vast goed
Suc6

Mac

Leg dan wel eerst het cederplankje in het water..
 
Terug
Bovenaan Onderaan