BasBQ
Beef en Steak

Schnitzel met een Italiaanse twist

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
Ik was in de volle overtuiging dat ik een rollade uit de vriezer had gehaald. Na het ontdooien vond ik de kleur toch wel erg bleek en duidelijke lange draden/vezels......hmmm dat bleek dus een schnitzel te zijn.


Achteraf had ik uiteraard het labeltje moeten lezen welke ik er zelf op heb gedaan om bovenstaande dus te voorkomen... :-/


Ach ja hier verzinnen we ook wel weer iets op.


Het vlees:



In plakken:



Pesto erop:



Zon gedroogde tomaten:



Italiaanse kruiden, parmaham en pijnboompitten:



Opgerold, touwtje erom en nog even ingesmeerd met pesto.






Op de Q ermee met een beetje beukenhout:






Klaarie:












Was erg lekker van smaak. Volgende keer de plakken dunner snijden of dunner slaan. Schnitzel wordt al snel droog. Als de plakken dan ook nog aan de dikke kant zijn kan dat wel minder zijn.


Al met al heerlijk gegeten en voor herhaling vatbaar.
 

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
2Bushy zei:
Nog dunner betekent nog eerder  droog.


Klopt. Ik ga er dan vanuit heb ik meer vocht van de vulling over houd aangezien deze dan korter inde Q ligt. Ik denk dat het dan beter in balans is.


Ik zou natuurlijk ook de temperatuur van de Q laag kunnen houden om op deze manier meer vocht te behouden.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Is dat niet gewoon een stuk varkensfilet? Daar kun je echt alle kanten mee uit hoor.
 

2Bushy

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
220
noskos zei:
Is dat niet gewoon een stuk varkensfilet? Daar kun je echt alle kanten mee uit hoor.

Dit is een stuk van de bovenbil, gebruikt voor snitzels en fricandeau.
 
Bovenaan Onderaan