- Berichten
- 5.072
Vandaag maar eens voor de fotowedstrijd gekookt.
Scampi Rolls, een smakelijke twist op de lobster rolls.
Grotendeels gemaakt volgens dit recept, alleen met wat aanpassingen.
De boodschappen;
Als eerste Joe aangemaakt, half indirect op een 200 graden.
Ook gelijk een skillet erbij gezet, dan kon die mooi opwarmen.
Hierna de spicy mayo gemaakt.
In een kom mayonaise, sriracha, oestersaus, vissaus, sap van een limoen en zeste van een limoen.
Hierna ook een volle hand heel fijn gehakte peterselie en een eetlepel fijngehakte bieslook erdoor geschept.
Hierna heb ik een flinke klomp boter in de skillet gesmolten en een eetlepel citroensap erbij gedaan.
Toen dit warm was heb ik de scampi’s in de skillet gedaan en even kort aangebakken, dit was om ze snel een kleurtje te geven, garen komt zo.
Toen ze een kleurtje hadden heb ik ze op een gril plaatje boven het vuur gelegd.
Hier mochten ze nog even doorgaren en meer kleur krijgen.
Toen ze bijna gaar waren heb ik de skillet leeg gegoten en wat zachte puntjes “getoast”
Toen alles klaar was heb ik de scampi’s grof gehakt en door mijn spicy mayo gemengd.
Hierna heb ik alles verdeeld over de broodjes en ze mooi op een plank neergelegd.
Dit zijn zeer smakelijke broodjes die niet geschikt zijn voor diegene die geen hitte kunnen verdragen, er zit best veel sriracha in de mayo.
Bedankt voor het onderwerp!
Het was weer een smakelijke ontdekking.
Scampi Rolls, een smakelijke twist op de lobster rolls.
Grotendeels gemaakt volgens dit recept, alleen met wat aanpassingen.
De boodschappen;
Als eerste Joe aangemaakt, half indirect op een 200 graden.
Ook gelijk een skillet erbij gezet, dan kon die mooi opwarmen.
Hierna de spicy mayo gemaakt.
In een kom mayonaise, sriracha, oestersaus, vissaus, sap van een limoen en zeste van een limoen.
Hierna ook een volle hand heel fijn gehakte peterselie en een eetlepel fijngehakte bieslook erdoor geschept.
Hierna heb ik een flinke klomp boter in de skillet gesmolten en een eetlepel citroensap erbij gedaan.
Toen dit warm was heb ik de scampi’s in de skillet gedaan en even kort aangebakken, dit was om ze snel een kleurtje te geven, garen komt zo.
Toen ze een kleurtje hadden heb ik ze op een gril plaatje boven het vuur gelegd.
Hier mochten ze nog even doorgaren en meer kleur krijgen.
Toen ze bijna gaar waren heb ik de skillet leeg gegoten en wat zachte puntjes “getoast”
Toen alles klaar was heb ik de scampi’s grof gehakt en door mijn spicy mayo gemengd.
Hierna heb ik alles verdeeld over de broodjes en ze mooi op een plank neergelegd.
Dit zijn zeer smakelijke broodjes die niet geschikt zijn voor diegene die geen hitte kunnen verdragen, er zit best veel sriracha in de mayo.
Bedankt voor het onderwerp!
Het was weer een smakelijke ontdekking.