- Berichten
- 17
Hallo collega bbq'ers,
Al tijden zit ik met een vraag waar ik geen goed antwoord op kan vinden. Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.
In de afgelopen jaren heb ik al menig sparerib bereid. Nu ben ik meer iemand die een recept volgt dan zelf creatief in de weer gaat. Toch wil ik een bepaald resultaat als het gaat om sauzen. De spareribs komen (bijna) altijd mals van de bbq, wel altijd besmeerd met een soort bbq saus, ofwel uit fles ofwel zelf gemaakt. Nu heb ik het wel gezien met de bbq sauzen. Wat ik graag wil is een saus zoals je die ook krijgt bij sparerib express. de sweet and spicy om precies te zijn. Het lijkt me heerlijk om zelf spareribs te maken hoe ik het wil en daarna te verdrinken in een lekkere zoet pittige saus.
Hier zit dan ook het probleem. Vrijwel alle sparerib recepten zijn gericht op een "aflak saus". Dit is natuurlijk lekker, maar niet waar ik op richt. Ik zoek een saus die je net als een kaassaus over de broccoli/bloemkool doet. De bbq sauzen zijn naar mijn mening daar niet echt geschikt voor, gezien de smaak te intens wordt.
Alleen hoe noem je nou zo'n saus? ik heb diverse zoektermen gebruikt maar ik kom niet tot een recept voor een lekker gebonden sweet and spicy saus, die ik over mijn spareribs kan gieten.
Ik hoop dat jullie wat recepten/advies hebben!
Groet,
Bas
Al tijden zit ik met een vraag waar ik geen goed antwoord op kan vinden. Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.
In de afgelopen jaren heb ik al menig sparerib bereid. Nu ben ik meer iemand die een recept volgt dan zelf creatief in de weer gaat. Toch wil ik een bepaald resultaat als het gaat om sauzen. De spareribs komen (bijna) altijd mals van de bbq, wel altijd besmeerd met een soort bbq saus, ofwel uit fles ofwel zelf gemaakt. Nu heb ik het wel gezien met de bbq sauzen. Wat ik graag wil is een saus zoals je die ook krijgt bij sparerib express. de sweet and spicy om precies te zijn. Het lijkt me heerlijk om zelf spareribs te maken hoe ik het wil en daarna te verdrinken in een lekkere zoet pittige saus.
Hier zit dan ook het probleem. Vrijwel alle sparerib recepten zijn gericht op een "aflak saus". Dit is natuurlijk lekker, maar niet waar ik op richt. Ik zoek een saus die je net als een kaassaus over de broccoli/bloemkool doet. De bbq sauzen zijn naar mijn mening daar niet echt geschikt voor, gezien de smaak te intens wordt.
Alleen hoe noem je nou zo'n saus? ik heb diverse zoektermen gebruikt maar ik kom niet tot een recept voor een lekker gebonden sweet and spicy saus, die ik over mijn spareribs kan gieten.
Ik hoop dat jullie wat recepten/advies hebben!
Groet,
Bas