Beef en Steak

Sateh Daging van Diamanthaas

 

Timmeeh

Stoker
Berichten
403
Gisteren opnieuw de barbecue aangestoken. Het weer werkte niet echt mee, maar soms moet het gewoon gebeuren. Ik had nog twee mooie diamanthaasjes liggen, perfect om saté daging van te maken.

Ik begon met het maken van een sweet soy: sjalotjes en knoflook aangefruit in arachide-olie. De gezeefde olie gebruikte ik vervolgens voor de marinade van het vlees, en de achtergebleven sjalot en knoflook gingen samen met wat pinda’s en chilivlokken in de vijzel. Fijngewreven tot een geurige basis en daarna op smaak gebracht met ketjap manis. Alleen de geur al was veelbelovend.

Voor de marinade gebruikte ik de olie, samen met ketjap manis, knoflook, gember, kurkuma, komijnzaad, cayennepeper en een scheut vissaus. De diamanthaas in stukjes gesneden en een paar uur laten marineren. Lang genoeg om de smaken goed in het vlees te laten trekken.

IMG_2654.jpeg


Ondertussen ook nog even bezig geweest met de pindasaus van @Ewald . Echt leuk om te maken, en het resultaat was top. Die gaat maandag mee in een ander gerecht dat nog op de planning staat: saté ayam volgens @jokop .

IMG_2661.jpeg


Aan het einde van de middag de Smokey Joe opgestookt om uit te proberen als saté-grill. De stokjes geregen – met bewust wat vlees aan de uiteinden, want ik had ergens gelezen dat het er niet uitziet als je die punten leeg laat 😉

IMG_2656.jpeg


Op de barbecue ging het snel: de satétjes waren vlot gaar en nog mooi rosé vanbinnen. Uiteraard er even eentje tussenuit gesneakt om ‘even te proeven of het wel goed was’. Ondertussen de sweet soy opgewarmd en daar uiteindelijk alles mee geserveerd.

IMG_2666.jpeg


IMG_2668.jpeg


Echt ontzettend lekker. De combinatie van het malse vlees met de zoet-hartige saus werkte perfect. Dit recept houden we erin. Absoluut een blijvertje.

IMG_2669.jpeg


IMG_2670.jpeg
 
Nu zou ik die ook wel lusten!
 
Die ga ik zeker een keer maken. Nooit gedacht om saté te maken van zulk mals vlees.

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Deze heb ik even opgeslagen. Thx!

Hahahaha, dat klopt inderdaad!
Zo zien ze er toch superstrak uit!?
Zeker weten! Ik heb je recept voor Sateh Ajam met veel plezier en af en toe lachend gelezen. De kip staat hier sinds zojuist in de marinade, en morgen gaan we het klaarmaken.
 
Nu ff serieus. Waarom heb ik niet zo'n lekker stokje gekregen. 😉😋😋
 
Ik heb ooit in m’n begintijd in de keuken eens geleerd dat het etiket is om de punten van de spiesen niet zichtbaar te maken, omdat het niet netjes is wanneer de punt eruit steekt. Ik vind het vooral handig, omdat ze zo m’n vacuümzakken niet lek prikken 😄.
 
Ooh heb al honger nu 🤤.
 
Dat zijn heerlijke stokjes geworden Tim😋

Ben benieuwd wat je van de saté van Joko vind.
De saté Ajam van Joko zit hier standaard in het saté assortiment als ik het maak.

De stokjes geregen – met bewust wat vlees aan de uiteinden, want ik had ergens gelezen dat het er niet uitziet als je die punten leeg laat 😉
Haha Herkenbaar 😱
 
Dat ziet er heerlijk uit! 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan