S
sjoerd1864
Gast
Afgelopen zaterdag de lekkerste sateh gemaakt die ik tot nog toe heb geproefd
Dank DanBras voor het delen van jullie familierecept. Ik snap waarom het zo vaak in de prijzen is gevallen.
Allereerst het marineren van de kippedijen (altijd leuk met een hangende dreumes aan je broekspijp en je handen onder de kip marinade
)
Daarna lekker op een stokkie rijgen
En dan op de bbq. Ivm dezelfde ongeduldige dreumes was deze flink op temp B-)
En dan op het bord met de bijgerecht. Ik heb er wat rijst gekookt in koksmelk en rode peper, zoet/zure komkommertjes, cassave, atjar en geupgrade Wijko bijgemaakt.
4 spiesjes per persoon was wat veel naast de machtige koksrijst maar het is toch bij iedereen helemaal opgegaan.
Als dessert had het bezoek nog een Tiramisu gemaakt, helaas niet van de BBQ, dus je begrijpt dat wij na het eten een uurtje of wat moesten bijkomen met een mooi glas Ardbeg in de hand, want er was nog niet genoeg rook
Op naar komende vrijdag waar we de eerste witte asperges op de bbq gaan gooien samen met een lekker stukje zalm en krieltjes!

Allereerst het marineren van de kippedijen (altijd leuk met een hangende dreumes aan je broekspijp en je handen onder de kip marinade


Daarna lekker op een stokkie rijgen

En dan op de bbq. Ivm dezelfde ongeduldige dreumes was deze flink op temp B-)

En dan op het bord met de bijgerecht. Ik heb er wat rijst gekookt in koksmelk en rode peper, zoet/zure komkommertjes, cassave, atjar en geupgrade Wijko bijgemaakt.

4 spiesjes per persoon was wat veel naast de machtige koksrijst maar het is toch bij iedereen helemaal opgegaan.
Als dessert had het bezoek nog een Tiramisu gemaakt, helaas niet van de BBQ, dus je begrijpt dat wij na het eten een uurtje of wat moesten bijkomen met een mooi glas Ardbeg in de hand, want er was nog niet genoeg rook

Op naar komende vrijdag waar we de eerste witte asperges op de bbq gaan gooien samen met een lekker stukje zalm en krieltjes!