BasBQ
Beef en Steak

Sateh Ajam (van DanBras)

S

sjoerd1864

Gast
Afgelopen zaterdag de lekkerste sateh gemaakt die ik tot nog toe heb geproefd :) Dank DanBras voor het delen van jullie familierecept. Ik snap waarom het zo vaak in de prijzen is gevallen.


Allereerst het marineren van de kippedijen (altijd leuk met een hangende dreumes aan je broekspijp en je handen onder de kip marinade  :D)
qgIWfE3l.jpg


Daarna lekker op een stokkie rijgen
NGO5xm2l.jpg


En dan op de bbq. Ivm dezelfde ongeduldige dreumes was deze flink op temp  B-)
F6a7GFOl.jpg


En dan op het bord met de bijgerecht. Ik heb er wat rijst gekookt in koksmelk en rode peper, zoet/zure komkommertjes, cassave, atjar en geupgrade Wijko bijgemaakt.
k3NDujgl.jpg


4 spiesjes per persoon was wat veel naast de machtige koksrijst maar het is toch bij iedereen helemaal opgegaan.

Als dessert had het bezoek nog een Tiramisu gemaakt, helaas niet van de BBQ, dus je begrijpt dat wij na het eten een uurtje of wat moesten bijkomen met een mooi glas Ardbeg in de hand, want er was nog niet genoeg rook  :p

Op naar komende vrijdag waar we de eerste witte asperges op de bbq gaan gooien samen met een lekker stukje zalm en krieltjes!



 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Wat een lekkere hap, als je weer eens denkt dat je het niet op kan :D
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.788
Beste sateh ever. Ziet er weer heerlijk uit.
 

Houtepen

Vuurmaker
 
Berichten
89
Waar kunnen we dit lekkere recept vinden? Ziet er erg goed uit!!!
 

basv88

Stoker
 
 
 
Berichten
457
Ziet er lekker uit! Danbras Sateh is altijd een goed idee!
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
Houtepen zei:
Waar kunnen we dit lekkere recept vinden? Ziet er erg goed uit!!!
Omdat je het niet zelf hebt gezocht, stuur ik je met een omweg via wat leesvoer. Het linkje naar het recept staat in het bericht verwerkt  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18394

BTW, als je het eerst wilt proeven, dan moet je a.s. zaterdag ff bij Vuur en Rook in Lunteren langs komen  B-)
 

roelduyss

Kooltjesharker
 
Berichten
197
DanBras zei:
Houtepen zei:
Waar kunnen we dit lekkere recept vinden? Ziet er erg goed uit!!!
Omdat je het niet zelf hebt gezocht, stuur ik je met een omweg via wat leesvoer. Het linkje naar het recept staat in het bericht verwerkt  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18394

BTW, als je het eerst wilt proeven, dan moet je a.s. zaterdag ff bij Vuur en Rook in Lunteren langs komen  B-)

Schaamteloze zelfreclame... maar wel een kern van waarheid: wil je DanBras gemaakt door DanBras: zaterdag naar Lunteren!!!
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
Roel "OsFa" Duysserinck zei:
Schaamteloze zelfreclame... maar wel een kern van waarheid: wil je DanBras gemaakt door DanBras: zaterdag naar Lunteren!!!
:))

Hoezo zelfreclame? Als je zaterdag naar Lunteren komt, dan ga je toch voor Vuur en Rook (onze forumsponsor) en niet voor mij?  ;)
 

GPT

Kooltjesharker
 
 
Berichten
134
Afgelopen zaterdag deze overheerlijke sat? ook gemaakt.
Voor 10 man. 2,5 kg procureur. 48 uur in de marinade.

Net als je denkt dat iedereen eigenlijk wel genoeg heeft gegeten de sat? op de q gelegd....

Uiteraard: alles op. Heerlijk!
 

Houtepen

Vuurmaker
 
Berichten
89
DanBras zei:
Houtepen zei:
Waar kunnen we dit lekkere recept vinden? Ziet er erg goed uit!!!
Omdat je het niet zelf hebt gezocht, stuur ik je met een omweg via wat leesvoer. Het linkje naar het recept staat in het bericht verwerkt  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18394

BTW, als je het eerst wilt proeven, dan moet je a.s. zaterdag ff bij Vuur en Rook in Lunteren langs komen  B-)

Hahaha terechte opmerking :p had wel wat rondgebladerd, maar niet specifiek gezocht. Super bedankt voor de link :D
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Frits zei:
Hier mag je me voor wakker maken.


Vind het niet leuk maar als het dan toch voor m'n neus staat eet ik het graag op. :D
 
Bovenaan Onderaan