BasBQ
Beef en Steak

Sate van tante Miho 😋

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
Vandaag stond er op het menu bami met sate van tante Miho.
Ik lees zulke enthousiaste reacties, dat ik dit wel eens moest maken..

Op een bamipakket en de kip na, verder alles in huis, dus het begon al goed. Omdat ik geen zin had te liggen prutsen heb ik puur de dijen gepakt en geen hele bouten.
20200523_140213.jpg
20200523_140229.jpg
20200523_140708.jpg


Het is niet alleen makkelijker, je houdt ook meer over.
20200523_140958.jpg


Dan de voorbereiding.
20200524_101838.jpg


De marinade in twee gedaan en voor het vrouwtje varkenshaas gemarineerd (lust geen kip).
20200524_112339.jpg
20200524_112331.jpg


Een dag later tijd om de sate te garen.
20200525_180003.jpg


Ondertussen dat de rotisserie draait, tijd voor de bami.
20200525_181651.jpg


Uiteraard zonder satesaus. De overgebleven marinade laten inkoken met een scheut sherry en een beetje gembersiroop.
20200525_183252.jpg


En dan 20 minuten later....
20200525_182740.jpg


Even de bordjes opmaken..
20200525_183738.jpg
20200525_183759.jpg


Damn dat was smullen. Zeker voor herhaling vatbaar...

Bedankt voor het kijken.
 
Dat zal zeker gesmaakt hebben. Het wordt tijd om die ook eens van mijn lijst te halen
 
Ziet er goed uit en de vrouw ook tevreden gehouden 😉
 
Hij is lekker he? Mooi bordje eten zo. Lekker man.
 
Hij is super lekker. Maar dat vel maakt de sate toch wel echt het lekkerste...
En die saus voor bij de bami......

Jammie krijg weer trek. Gelukkig heb ik nog een bordje voor de lunch
 
Dat ziet er lekker uit Broer. Nu moet ik deze sate ook echt eens gaan maken. Lekker met dijenvlees, ziet er goed uit.
 
Ik ken tante Miho niet :)
Maar haar saté ziet erg goed uit!

Ik ken tante Miho nu 28 jaar🥰 echt een lieve schat van een tante maar wel met een pittig randje😜 je kunt een discussie met haar aangaan maar die win je echt niet en alles in Zuid-Korea is beter🤣 helaas wonen tante Miho en ome Wim niet meer in Nederland, na ongeveer 30 jaar in Nederland gewoond te hebben, hebben ze een paar jaar geleden ervoor gekozen om naar Zuid-Korea te verhuizen.

Remko wat een feestje op het bord🥳 het ziet er werkelijk waar schitterend uit, ik weet hoe lekker deze zijn en vooral die laatste foto..............prachtig, ik proef ze gewoon:love:
 
Tsja, ik kan niet meer zeggen dan Jet al heeft gezegd, ze zien er gewoon schitterend uit.
Wij hebben ze ook een keer met varkensvlees gemaakt, toe vonden wij dat geen succes, lijkt wel of ze voor de dijen zijn gemaakt.
Dat je geen hele poten zelf uitsnijdt is geen schande hoor, heel belangrijk vinden wij dat het vel erbij zit, maar eerlijk gezegd dat komt hier ook niet altijd voor ze zijn dan nog steeds lekker maar je mist dan toch wel wat.
 
Hij is super lekker. Maar dat vel maakt de sate toch wel echt het lekkerste...
Dat zei Ewald ook al over dat vel. Dat gaat zeker nog eens gebeuren. De sherry Is nog niet op
 
Terug
Bovenaan Onderaan