- Berichten
- 5.623
Geboren in Den Haag en direct verwend met de heerlijke geuren van de Indonesische keuken.
Gewoond op de Beeklaan aldaar boven de bekende Toko, Toko Toet een begrip in Nederland.
Mijn moeder heeft de kookkunsten van de Indo's overgenomen en mij ermee besmet.
Gelukkig maar.
Voor mij zijn er 2 Sate's die echt de moeite waard zijn, de ene is de Tante Miho Sate en de andere is de Sate Kambing.
Sate Kambing is Sate van jonge Geit, van de achterbout.
Veel gegeten op de Pasar Malam op het Malieveld in Den Haag en ook daarbuiten, Menuet op Leidschenhage serveerde ook heerlijke Sate Kambing.
Helaas tijden vervliegen en ook de Toko's waar je deze heerlijke sate kan eten zijn er niet zoveel meer.
Dus zelf aan de slag, gelukkig zijn er slagers die nog geitenvlees verkopen, zo ook Slagerij Islam Centrum in Rotterdam.
Het recept van deze Sate Kambing komt uit het boek Indostok van Vanja van der Leeden.
Het sprak mij meteen aan, zeker toen ik een belangrijk ingredient voor de Bumbu (marinade), Trassie zag staan.
Jullie moeten weten dat ik regelmatig sta te denken om een T-shirt te laten printen met de tekst:
Onmisbaar in de Indische maar ook Thaise en zelfs Surinaamse keuken, (Trassie is gefermenteerde garnalen in een blok)
Terug naar de Saté, eerst de Bumbu gemaakt en die geurde al heerlijk, daarna de Sambal Kecap (saus ) gemaakt, HEERLIJK, dankjewel Vanja!
Geitenvlees in blokjes gesneden, in de Bumbu voor 2 uur en daarna op de BBQ direct voor 5 minuten en daarna gelakt met Kecap Manis en kleine 10 minuten indirect laten karamelliseren. opgediend met Bami en Atjar
Gewoond op de Beeklaan aldaar boven de bekende Toko, Toko Toet een begrip in Nederland.
Mijn moeder heeft de kookkunsten van de Indo's overgenomen en mij ermee besmet.
Gelukkig maar.
Voor mij zijn er 2 Sate's die echt de moeite waard zijn, de ene is de Tante Miho Sate en de andere is de Sate Kambing.
Sate Kambing is Sate van jonge Geit, van de achterbout.
Veel gegeten op de Pasar Malam op het Malieveld in Den Haag en ook daarbuiten, Menuet op Leidschenhage serveerde ook heerlijke Sate Kambing.
Helaas tijden vervliegen en ook de Toko's waar je deze heerlijke sate kan eten zijn er niet zoveel meer.
Dus zelf aan de slag, gelukkig zijn er slagers die nog geitenvlees verkopen, zo ook Slagerij Islam Centrum in Rotterdam.
Het recept van deze Sate Kambing komt uit het boek Indostok van Vanja van der Leeden.
Het sprak mij meteen aan, zeker toen ik een belangrijk ingredient voor de Bumbu (marinade), Trassie zag staan.
Jullie moeten weten dat ik regelmatig sta te denken om een T-shirt te laten printen met de tekst:
TRASSIE
JUNK
HIER
Je moet er aan wennen het stinkt zo uit de verpakking bij het leven, maar eenmaal in een gerecht brengt het een ongeëvenaarde Umami naar boven.JUNK
HIER
Onmisbaar in de Indische maar ook Thaise en zelfs Surinaamse keuken, (Trassie is gefermenteerde garnalen in een blok)
Terug naar de Saté, eerst de Bumbu gemaakt en die geurde al heerlijk, daarna de Sambal Kecap (saus ) gemaakt, HEERLIJK, dankjewel Vanja!
Geitenvlees in blokjes gesneden, in de Bumbu voor 2 uur en daarna op de BBQ direct voor 5 minuten en daarna gelakt met Kecap Manis en kleine 10 minuten indirect laten karamelliseren. opgediend met Bami en Atjar