- Berichten
- 515
Afgelopen zaterdag was het tijd voor Sat? Kambing, sat? van de geit volgens oud Indonesisch recept.
Na bij 5 islamitische slagers te hebben gehoord, nee, de geit is op, heb wel lam.. was het bij de 6de eindelijk raak!
Het recept..
- 600 gram geitenvlees
- 2 eetlepels Asem (Tamarindepasta)
- 1 theelepel Djinten (komijn)
- 1 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
- 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
- 2 lomboks (mocht niet te pittig voor de wederhelft)
Dit alles in de vijzel tot een lekkere prut gemalen.
Om vervolgens de in blokjes gesneden geit een paar uur in te laten marineren.
Hierna aan een stokje en op direct (hoog) vuur grillen of eigenlijk roosteren.
Toen nog even na garen aan de indirecte kant en smullen maar.
Nu het slechte verhaal van deze post, ze waren zo lekker dat de foto van het resultaat helaas te laat kwam
Na bij 5 islamitische slagers te hebben gehoord, nee, de geit is op, heb wel lam.. was het bij de 6de eindelijk raak!
Het recept..
- 600 gram geitenvlees
- 2 eetlepels Asem (Tamarindepasta)
- 1 theelepel Djinten (komijn)
- 1 theelepel Ketoembar (gemalen koriander)
- 1 theelepel Gula Djawa (palmsuiker)
- 2 lomboks (mocht niet te pittig voor de wederhelft)

Dit alles in de vijzel tot een lekkere prut gemalen.

Om vervolgens de in blokjes gesneden geit een paar uur in te laten marineren.

Hierna aan een stokje en op direct (hoog) vuur grillen of eigenlijk roosteren.
Toen nog even na garen aan de indirecte kant en smullen maar.
Nu het slechte verhaal van deze post, ze waren zo lekker dat de foto van het resultaat helaas te laat kwam
