BasBQ
Beef en Steak

Saté van buikspek

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.653
Vandaag moest het maar een beetje quick en dirty.
Toevallig viel mijn oog op een recept van Noskos: Buikspek saté.
Blijkt dit ook in het boek Indostok te staan, tja dan is de keuze snel gemaakt.

Blokjes van de spek gesneden, deze gemarineerd en op bamboe stokjes geprikt.
Eerst langzaam indirect gegaard en vervolgens iedere zijde 1 min boven de hete kolen.
Daarna de saté-tjes weer indirect gelegd en ingesmeerd met ketjap manis.
Verder lekker 8 minuten laten garen.

Bordje opgemaakt met saté, atjar ketimun vd cheffin, lontong, satésaus en wat strooiseld. Biertje erbij en klaar.
Deze saté w nog nooit gemaakt. Jammer eigenlijk van de smaak is perfect.
Speksaté zou nog iets langer door mogen garen. Had met een kern van 68C nog een bite.
Maar dit is een blijvertje in het saté arsenaal. 😋 😋 😋 😋

IMG_5010.jpg
IMG_5032.JPG
IMG_5033.JPG
IMG_5035.JPG
IMG_5036.jpg
IMG_5037.jpg
IMG_5038.JPG
IMG_5040.JPG
IMG_5042.JPG
 
Maak deze ook geregeld. Heerlijk! Volgende keer even ook een stukje vlees op het puntje, dan heb je niet van die zwarte puntjes ;)

Verstuurd vanaf mijn SM-G998B met Tapatalk
 
Maak deze ook geregeld. Heerlijk! Volgende keer even ook een stukje vlees op het puntje, dan heb je niet van die zwarte puntjes ;)

Verstuurd vanaf mijn SM-G998B met Tapatalk
Daarom eet ik de stokjes niet op. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Heb liever een zwart puntje op een stokje, dan een stukje vlees wat eraf valt. ;)
 
Daarom eet ik de stokjes niet op.
Heb liever een zwart puntje op een stokje, dan een stukje vlees wat eraf valt. ;)
Als er een stukje af valt, dan is er iets niet goed gegaan hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G998B met Tapatalk
 
Weer een heerlijk bordje eten.

Zou ik nu best lusten
 
Mooie sateetjes gemaakt
Zonde om een stukkie te verliezen
 
ToDo list aangevuld. Dat ziet er erg goed uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Dat is een mooi bordje! Hier ook een lontong fan 😁
 
Vroeger als klein kind kreeg ik regelmatig lontong met een soort caramel saus als nagerecht bij Indonesische kennisen. Daar keek ik echt naar uit als we daar naartoe gingen.
 
Erg lekker deze versie.
 
Dat ziet er een heerlijke saté uit Peter. Deze moet ik na gaan maken. Ziet er onweerstaanbaar lekker uit. TOP
 
Terug
Bovenaan Onderaan