BasBQ
Beef en Steak

Saté Babi Bali en saté speklap

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
Vanavond weer twee smaken saté op de bbq gehad.
De saté Babi Bali en de saté spek uit indostok.

De Bali variant was van procureur en de ander, nou ja, speklap.
Saté Bali kreeg een Bumbu (mijn telefoon corrigeert dit woord steeds naar bumba… kinderen…) van kemirnoten, gember, Laos, sjalot, knoflook trassi en palmsuiker. Niet erg pittig dus.
De trassi was een ramp qua geur voor mn vrouw en kids, die zijn t huis ontvlucht naar de speeltuin.

De spek saté kreeg een bumbu van gember, Rawits, sjalot en knoflook. Later aangemaakt met tamarindewater, soyasaus en ketjap.

De bbq met twee zones en dan grillen maar.
De spek mocht na een paar minuten even door de ketjap manis geveegd worden voor een extra zoete toets.
Ik was fan van de Bali variant, de rest van de family heeft het merendeel van de saté spek weggewerkt.
Weinig en snelle iPhone foto’s, maar t was el weer een prima maaltje met wat rijst, krupuk, atjar en sajoer boontjes.

acc2a319aa29ec0f6151518cc6ecc5c5.jpg


a046239db453395b8b4da221dab0ad26.jpg
 
Lekker hoor, saté is altijd een goed idee!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er voortreffelijk uit.
De saté speklap is een favoriet voor mij.
Heelrijk met de saté saus van cashewnoten.
 
Schuif maar door, een stokje past prima bij de f1 race.
 
Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan