Vandaag heb ik voor het eerst saté ayam en saté kambing gemaakt uit Indostok van Vanja van der Leeden. Bij ons in de buurt kon ik helaas geen geitenvlees vinden (alleen op bestelling én dan gelijk een hele geit... Zo’n grote vriezer heb ik niet), dus het is lamsvlees geworden. Technisch gezien saté domba dus.
Ik bedacht me net iets te laat dat ik foto’s wilde maken voor op het forum, dus de eerste foto is pas toen er een lading op de Q lag:
2 delen boven de kolen en nog een deel om het door te laten garen. Ik heb geprobeerd de stokjes met de hand te draaien, maar dat werd me toch iets te heet
. Na het direct grillen haalde ik de stokjes door een bordje kecap (links voor de kip en rechts voor het lamsvlees), voordat ze op het indirecte deel kwamen:
Geserveerd met lontong, cabe kecap en acar ketimun (brood voor de ik-lust-geen-rijst-club). De pindasaus die ik erbij wilde serveren was niet goed gelukt, omdat ik rauwe vliespinda’s had gebruikt, terwijl dat geroosterde vliespinda’s moesten zijn. Helaas (rauwe) pindakaas.
Ik vond het moeilijk om in te schatten hoeveel vlees en kip ik nodig had, waardoor het natuurlijk te veel was
. De voorbereiding was even een klusje, maar het was de moeite dubbel en dwars waard.
Ik bedacht me net iets te laat dat ik foto’s wilde maken voor op het forum, dus de eerste foto is pas toen er een lading op de Q lag:
2 delen boven de kolen en nog een deel om het door te laten garen. Ik heb geprobeerd de stokjes met de hand te draaien, maar dat werd me toch iets te heet

Geserveerd met lontong, cabe kecap en acar ketimun (brood voor de ik-lust-geen-rijst-club). De pindasaus die ik erbij wilde serveren was niet goed gelukt, omdat ik rauwe vliespinda’s had gebruikt, terwijl dat geroosterde vliespinda’s moesten zijn. Helaas (rauwe) pindakaas.
Ik vond het moeilijk om in te schatten hoeveel vlees en kip ik nodig had, waardoor het natuurlijk te veel was
