BasBQ
Beef en Steak

Sardientjes koud roken

 
 

uipko

Pitmaster
Berichten
735
Weet iemand of je sardientjes koud kan roken? Zo ja, hoe en hoe lang moeten ze dan in de pekel en hoe lang in de rook met een CSG?
 
Misschien kan je dit net als haring koud roken. http://smokeyjohn.nl/haring-roken/
 
ik vind het wel een leuke om een keer te proberen, in het ergste geval is het niet lekker toch?

als ik eens zalm koud ga roken, zal ik er eens een sardientje naast leggen om te zien wat er gebeurt... en een makreel als we toch bezig zijn....
 
Ik zou ze warm roken, net als makreel.
 
Interessante linkjes die ga ik zeker even doorlezen! Ik had zelf ook al het stuk over haring roken op de site van smokey John gevonden. Ik verwacht dat sardientjes wat korter in het zout kunnen aangezien ze wat kleiner zijn.

@Marieken: ik ga het zeker proberen, misschien meteen wat verschillende batches om te kijken wat het beste werkt.

@Vuurvlieg: warm roeken is inderdaad ook een optie, misschien die ook meteen maar in het vergelijk meenemen ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan